NBA All-Star’da bir ilk: Üçlük yarışmasında Curry ve Ionescu karşı karşıya

NBA All-Star hafta sonu etkinliklerinde bir ilk gerçekleşecek. WNBA yıldızı Sabrina Ionescu ile NBA yıldızı Stephen Curry üçlük yarışında kozlarını paylaşacaklar.

Spor 31 Ocak 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Stephen Curry ve Sabrina Ionescu üçlük yarışmasında karşı karşıya.

NBA’de 2010’ların ortasından itibaren bir üçlük devrimi gerçekleşti. Bu devrimde başı çeken isim Golden State Warriors’tan Stephen Curry oldu. Mesafe tanımayan şutlarıyla rakiplerinin baş belası olan oyuncu takım arkadaşı Klay Thompson’la beraber “Splash Brothers” diye adlandırılan ikiliyi oluşturdu. Bu ikili uzun yıllar başarıya ulaştılar, altı kez final oynadılar ve dört kez şampiyon oldular.

Ancak Curry-Thompson ikilisi etrafında kurulan Warriors takımları üç sayılık atış kullanım oranında olağanüstü bir devrim yaptılar. Tüm lig onların ayak izlerini takip etti ve yarı alanda pace & space denen hıza ve alan paylaşımına dayalı oyunu oynamaya çalıştı. Bu başarı elbette NBA All-Star etkinliklerindeki üçlük yarışmalarına da yansıdı. Eskilere nazaran çok daha fazla skorlu şampiyonlar ve şampiyonluklar ortaya çıktı. Son birkaç yıldır Curry mesafesi olarak adlandırılan uzun mesafeli üç sayı değerindeki iki atış yarışmaya kazandırıldı. Kısacası konu üç sayılık atışlar olunca Curry basketbol tarihini baştan yazdı.

Alperen ve Houston, LeBron ve Lakers'ı rahat geçtiAlperen ve Houston, LeBron ve Lakers’ı rahat geçti

İşte kadın basketbolunda da Curry’nin bu anlamda izini takip eden isim Sabrina Ionescu oldu. Ionescu 2023 yazında düzenlenen WNBA All-Star organizasyonunda 40 maksimum puanın 37’sini topladı. Uzun mesafeli şutların ikisinde de isabet bulan Ionescu toplam 27 şutun yalnızca ikisini kaçırarak olağanüstü bir performansa imza attı.

Ionescu’nun bu performansı erkek basketbol dahil olmak üzere düzenlenen üç sayı atış yarışmalarındaki en iyi performans olarak tarihe geçti. Bunun üstüne 17 Şubat’ı 18 Şubat’a bağlayan gece düzenlenecek NBA All-Star üç sayı yarışmasında bir ilkin gerçekleşmesine karar verildi. Erkek basketbolda üçlük denince akla gelen ilk isim Stephen Curry ve kadın basketbolda üçlük denince akla gelen Sabrina Ionescu bire bir üçlük yarışmasında kozlarını paylaşacaklar.

Herkes alıştığı gibi

Yarışmanın formatı son yıllarda düzenlenen üç sayı yarışmaları formatında olacak. Dört istasyon dört adet bir sayılık bir adet iki sayılık top içerecek. Sporcuların seçeceği bir istasyonun tamamı iki sayılık top içerecek. Ayrıca iki tane uzun mesafeli şut olacak. Curry şutlarını NBA üçlük mesafesinde NBA toplarıyla atacak. Ionescu ise 50 santimetre yakın olan WNBA üçlük mesafesinde bir numara küçük olan WNBA toplarıyla atacak.

Her ne kadar kurallar böyle açıklanmış olsa da Ionescu’nun dün gece yaptığı paylaşım kafa karıştırdı. New York Liberty’nin yıldız oyun kurucusu “Ben de NBA çizgisinden atacağım, hadi bakalım” dedi. Sabrina Ionescu’nun bu iddiasına uygun atıp atmayacağı yarışma günü belli olacak.

Giren her top hayır kurumuna fayda olacak

İki oyuncunun soktukları her şut yardım kuruluşlarına destek niteliğinde olacak. Atılan her normal üçlük bin dolar, renkli top 2 bin dolar, uzun mesafeli şut 3 bin dolar değeri taşıyacak. Curry’nin giren şutları Eat.Learn.Play isimli kuruma bağışlanacak ve Ionescu’nun attığı şutlar SI20 Foundation isimli kuruma bağışlanacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.