Batiste: Obradovic ve Itoudis’in başını çok ağrıttım

Panathinaikos ve Avrupa basketbolunun unutulmaz oyuncularından Mike Batiste, eski koçları Zeljko Obradovic ve Dimitris Itoudis hakkında konuşarak onlara ne kadar zor günler yaşattığını esprili bir dille anlattı.

Spor 1 Haziran 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Batiste'ten Obradovic ve Itoudis'e güldüren teşekkür

Panathinaikos ve EuroLeague’in efsane uzunlarından Mike Batiste, Avrupa’daki günleri hakkında konuştu. Günümüzde temsilcimiz Alperen Şengün’ün formasını giydiği Houston Rockets’ta asistan koçluk görevini yürüten Batiste, Zeljko Obradovic ve Dimitris Itoudis’ten övgüyle bahsetti.

Milano’nun uzunu Kyle Hines’ın EuroLeague’in YouTube kanalı için yaptığı programa konuk olan efsane uzun, “(Obradovic ve Itoudis için) Birlikte çalıştığımız dönemde olağanüstü bir ilişkimiz vardı. Bu ilişki ve bağ sonsuz dek kopmayacak” şeklinde konuştu.

Warriors’ta başkan görevden ayrıldı!Warriors’ta başkan görevden ayrıldı!

Batiste, Avrupa’ya uyum sürecinin o kadar da kolay geçmediğini belirterek, “Panathinaikos’taki ilk yıllarım kolay değildi. NBA’den gelip onca özgürlüğü bir yana bırakıyordum. Kolay bir yolculuk olmadı. Atina’daki 9-10 senemde bazı sıkıntılar yaşadım ancak Obradovic ve Itoudis bana hep kol kanat gerdi” dedi.

45 yaşındaki Batiste, koçlarının başını fazlasıyla ağrıttığını da vurguladı ve şunları söyledi: “Onlar beni sistemin içine çekti, başarıya giden yola soktular ve neler olduğunu gördük. Burada Obradovic ve Itoudis’i övmem lazım çünkü kolay olmadığını ve onların başını fazlasıyla ağrıttığımı biliyorum. Ancak karşılığından onlar benden beklediklerini ben de onlar beklediğimi aldım.”

Giannis, 81 milyon dolarını 50 bankaya bölüştürmeye kalkışmışGiannis, 81 milyon dolarını 50 bankaya bölüştürmeye kalkışmış

Batiste, 2003-2012 yılları arasında Panathinaikos’ta forma giydi. Amerikalı oyuncu 3 EuroLeague şampiyonluğu, 9 Yunanistan Ligi ve 7 Yunanistan Kupası zaferi yaşadı. Günümüzde Partizan’ı çalıştıran Zeljko Obradovic’in koçluğunu yaptığı ve günümüzde Fenerbahçe’nin koçu Dimitris Itoudis’in yardımcısı olduğu Pana, Avrupa basketboluna o süreçte damga vurdu. Batiste, Panathinaikos’tan ayrıldıktan sonra bir sezon Fenerbahçe’de forma giydi. Burada bir tane Türkiye Kupası kazandı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.