Fenerbahçe Georgeos Papagiannis’i kaptı, Panathinaikos kızgın: Komisyoncu

Fenerbahçe, Ergin Ataman'ın koçluğunu yaptığı Panathinaikos'tan Georgeos Papagiannis ile anlaştı. Yunan takımının başkanı Dimitris Giannakopoulos, sarı lacivertlilerin hocası Dimitris Itoudis'i komisyonculukla suçladı.

Spor 15 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Panathinaikos Başkanı Panathinaikos, Ergin Ataman'ın istemesine karşın Papagiannis'i takımda tutamadı.

EuroLeague’de transfer dönemine sessiz başlayan Fenerbahçe, Yam Madar ve Yam Madar ve Sertaç Şanlı’nın ardından Nate Sestina transferini de açıkladı. Fenerbahçe, geçen yılı Telekom’da geçiren 26 yaşındaki ABD’li uzun forvet Nate Sestina ile 1+1 yıllık sözleşme imzaladı. Sestina, Telekom formasıyla hem EuroCup’ta 22 maçta forma giydi, 10.4 sayı, 4.6 ribaunt, 1 asistle oynadı. ABD’li oyuncunun Türkiye Ligi’nde çıktığı 36 maçtaki istatistikleri şöyle: 10.8 sayı, 3.4 ribaunt, 0.8 asist.

Georgeos Papagiannis iki sezon Fenerbahçe forması giyecek.

Sarı lacivertliler Panathinaikos’tan Georgeos Papagiannis ile anlaştı. Yunan oyucunun Fenerbahçe’ye iki sezonluk imza attığı belirtiliyor. Panathinaikos’un yeni koçu Ergin Ataman’ın 2.21’lik Yunan pivot Georgeos Papagiannis’i kadrosunda tutmak istediği biliniyordu. Bu sezon Panathinaikos formasını 29 EuroLeague maçında terleten Papagiannis, 8.1 sayı, 5.5 ribaunt ortalamaları tutturdu. 2.20 uzunun istatistikleri arasında en dikkat çeken ayrıntı ise yüzde 43.8 ile üçlük atması oldu.

Dimitris Giannakopoulos, sosyal medyasından ağır suçlamalarda bulundu.

Panathianakos öfkeli: Komisyoncu Itoudis

Panathinaikos Başkanı Dimitris Giannakopoulos, transferin bitmesinin ardından Fenerbahçe koçu Dimitris Itoudis hakkında suçlamalarda bulundu. Giannakopoulos “Papagiannis’e yıllık 700 bin eurodan fazla teklif yokken gidip menajerlik şirketiyle ortaklık yapıyorsun. Sonra sırf menajerlik payını kırışmak için senelik 1.6 milyon euro teklif ediyorsun” dedi.

Fenerbahçe transferi resmen açıkladı: Sertaç ŞanlıFenerbahçe transferi resmen açıkladı: Sertaç Şanlı

Fenerbahçe’den ayrılığı gündeme gelen fakat takımda kalacağı netleşen Tyler Dorsey’in transferi ile ilgili sert ifadeler kullanan Panathinaikos Başkanı şunları söyledi: “Sizin için oynamak istemediğini söyleyen bir oyuncunuzun, Panathinaikos’a gideceğini duyunca onu bırakmıyorsunuz. Ya başka bir yere giderse?”

Georgeos Papagiannis, mart ayında Yunan menşeili uluslararası menajerlik şirketi Network Sports ile anlaştı. Fenerbahçe’de koç Dimitris Itoudis, Nigel Hayes-Davis, Tonye Jekiri ve Tarık Biberovic’in de aynı şirket ile anlaşması bulunuyor.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.