Giannis, 81 milyon dolarını 50 bankaya bölüştürmeye kalkışmış

Milwaukee Bucks’ın süper yıldız basketbolcusu Giannis Antetokounmpo, Amerika’ya geldiği ilk yıllarda parasını güvende tutmak için bir düzine banka hesabı açmış. MVP uzun forveti uyaran isim oynadığı takımın milyarder sahibi Marc Lasry olmuş.

Spor 31 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Antetokounmpo hayatının yatırım tavsiyesini takım sahibinden almış.

Silikon Vadisi’nin iflası, 250 bin dolarlık federal mevduat limitinin varlığını ortaya çıkardı. Milwaukee Bucks’ın Yunan süper yıldızı Giannis Antetokunmpo’nun ise bu limitten ötürü birçok farklı banka hesabı açtığını ortaya çıkardı. Takım sahibi Lasry, Giannis’i bu yol yerine yatırım yapması için uyaran isim oldu.

Geçtiğimiz haftalarda Silikon Vadisi’nin batmasının ardından, her bir müşterinin bir banka hesabı için en fazla 250 bin dolar bulundurabileceğine dair limit ortaya çıktı. Giannis Antetokounmpo’nun ise limitten haberdar olduktan sonra kazandığı parayı korumak adına bir düzine banka hesabı açtığı öğrenildi.

Motosikletliler Sertaç Şanlı'nın 25 bin euro’luk saatini çaldıMotosikletliler Sertaç Şanlı’nın 25 bin euro’luk saatini çaldı

Süper yıldız, bundan 10 sene önce 18 yaşındayken Amerika’ya gelmişti. Cuma günü Bloomberg’e konuşan oyuncu, kazandığı ilk parayı yatırmak adına bankaya gittiğini ancak söz konusu limitle karşılaştığını anlattı. Giannis, “Büyürken hiç bu kadar param olmamıştı dolayısıyla onlara ‘Param güvende mi?’ diye sordum” dedi. Giannis, limiti öğrendikten sonra 6 7 bankada hesap açtığını belirtti.

Geçen sene Bloomberg Wealth Summit’e konuşan Milwaukee Bucks takım sahibi Marc Lasry ise durumu öğrendikten sonra Giannis’e “50 farklı banka hesabın olamaz” dedim şeklinde anlatıyor. Lasry, “Ona JP Morgan batarsa onun küçük banka hesaplarının da batacağını bu yüzden Amerikan Hazinesi’ne yatırım yapması gerektiğini söyledim” dedi.

Giannis artık dünyanın en çok kazanan 10 sporcusundan biri.

Lasry, Giannis’in para kaybetme korkusunun geldiği ülke Yunanistan’ın 2010’ların ortasında yaşadığı mali krizden ileri geldiğini belirtti. Ancak son yıllarda hem Lasry hem de diğer danışmanların tavsiyelerini dinleyen Giannis, “Paranı güvende tutmanın çok daha zekice yolları var” diyor. Giannis, pandemiden bu yana portfolyosunu genişlettiğini de vurguluyor.

Giannis, Forbes verilerine göre geçtiğimiz sene saha içi ve saha dışında yaptığı anlaşmalarla beraber 81 milyon Dolar kazandı. Yunan basketbolcu, Forbes’un “En Çok Kazanan Sporcular” listesinde 10. sırada konumlandırıldı.

Antetokounmpo, son olarak Calamos CEO’su John Koudounis ile çevresel, sosyal ve yönetişim kriterlerine göre yatırım yapan bir borsa yatırım fonu için ortaklık kurdu.

Boynuz kulağı geçer mi? İbrahim - Ömer Kutluay...Boynuz kulağı geçer mi? İbrahim – Ömer Kutluay…

Federal Insurance Corporation, Amerika’da geçtiğimiz ay toplu para çekme dalgasına maruz kaldıktan sonra SVB ve Signature Bank’ın tüm mevduatlarını sigortalamış ve daha fazla tasviyenin önlenmesi için aksiyon almıştı. Yatırımcı Bill Ackman ve NBA takımlarından Dallas Mavericks’in sahibi Mark Cuban, FDIC’yi 250 bin Dolarlık sınırı kaldırmaya ve daha iflası önlemek adına banka mevduatlarını sigortalamaya davet etmişti.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.