Monaco, Fransa Basketbol Ligi’nde B takımla mücadele edebilir

EuroLeague’de dörtlü final gören ekiplerden Monaco, gelecek sezon lüks vergisi uygulamasına gidecek Fransa Basketbol Ligi’nde, yeni düzenlemeden etkilenmemek adına B takımıyla mücadele etme yoluna gidebilir.

Spor 2 Haziran 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Monaco, LNB'de B takımıyla mücadele edebilir.

Fransa Basketbol Ligi LNB ekiplerinden Monaco, gelecek sezon EuroLeague ve yerel ligde iki ayrı takımla mücadele etmeyi planlıyor. BasketNews’un haberine göre Fransa Ligi’nde uygulanacak lüks vergisi kuralını aşmak isteyen kulüp, B takımı kuracak ve Fransa Ligi’nde bu takımla mücadele edecek.

LNB yönetimi, 2023-24 sezonundan itibaren geçerli olacak şekilde yeni lüks vergisi kuralı koymaya hazırlanıyor. Kuralın en çok etkileyeceği kulüp Monaco. Buna göre oyuncu ve koç maaşlarına yıllık 8.5 milyon Euro’dan fazla harcayan kulüpler ekstra vergi ödemek zorunda kalacak. Fazladan ödenen her 1 Euro başına yaklaşık 70-80 cent değerinde vergi alınacak.

Batiste: Obradovic ve Itoudis’in başını çok ağrıttımBatiste: Obradovic ve Itoudis’in başını çok ağrıttım

Basit bir hesapla Monaco, yaklaşık olarak 2 milyon Euro ekstradan vergi ödeyecek. Bu rakam, yıldız oyun kurucu Mike James’in yıllık maaşına yakın. Eğer Monaco, gelecek sezon EuroLeague’de daha da iddialı olmak için söylentilerdeki gibi 12 milyon Euro gibi bir bütçeye ulaşırsa ödemesi gereken vergi yaklaşık 2.5 milyon Euro bandına çıkacak. 2022-23 sezonunda Monaco’nun maaş bütçesi 10.7 milyon Euro idi.

LNB, bu sezon reklam gelirlerinden 3 milyon Euro’nun altında bir para kazanmıştı. Öte yandan tek sıkıntı cepten çıkan ekstra para değil. Şayet bu para takım sahiplerinin cebinden çıkarsa kulüp, EuroLeague’in uyguladığı Finansal Fair Play kurallarını ihlal etmiş oluyor. Zira takım sahiplerinin kulübün harcamalarının yüzde 50’sinden fazlasını ceplerinden yapmaları yasak.

Fenerbahçe Dyshawn Pierre ve Metecan Birsen’le 3 yıl dahaFenerbahçe Dyshawn Pierre ve Metecan Birsen’le 3 yıl daha

Bu şartlar altında Monaco, yerel ligde gençlerden kurulu bir takımla mücadele etmeyi düşünüyor. Yaşları en fazla 21 olan oyunculardan kurulu genç takım, Fransa gençler şampiyonasını kazanmıştı. Aynı takım gelecek sezon Fransa Ligi’ni kazanmak adına mücadele verebilir.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.