Yerlikaya sessizliğini bozdu: Oyun kurmaya çalışanları yerle bir edeceğiz

İçişleri Bakanı Yerlikaya, Ayhan Bora Kaplan davası kapsamında açığa alınan üç emniyet müdürüyle ilgili sessizliğini bozdu. Yerlikaya "FETÖ taktikleriyle Sayın Cumhurbaşkanımıza ve hükümetimize oyun kurmaya çalışanları yerle bir edeceğiz" dedi.

Siyaset 15 Mayıs 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bakanlığı bünyesindeki krizle ilgili altı gün sonra ilk kez konuştu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, dün gece yarısı Beştepe’de yapılan ve çağrılmadığı toplantıdan saatler sonra Ankara Emniyeti’ndeki krizle ilgili altı günlük sessizliğini bozdu.

Suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında mülkiye müfettişlerinin raporuyla üç emniyet müdürü 9 Mayıs’ta görevden alındı.  Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturmada pazartesi akşam saatlerinde de açığa alınan Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Murat Çelik, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Kerem Öner ve yardımcısı Şevket Demircan’ın evlerinde polis arama yaptı. Savcılık soruşturmasını TCK’nın 316. maddesine, yani ‘Hükümete karşı isyan’ maddesine göre yürütüyor. Zaten siyasetten yükselen sesler de yaşananları “darbe,” “kumpas,” “komplo” diye niteliyor.

Açığa alınan emniyet müdürleri İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın atamalarının ardından oluşan yapıda önemli görevler üstlenmişti. Yerlikaya ilk operasyonlarından birini Ayhan Bora Kaplan için yapmıştı. Operasyonun ardından Kaplan’ın eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yakın bir isim olduğu, operasyonun Soylu’ya yönelik olduğu konuşuldu.

Kaplan soruşturmasındaki iki numaralı şüpheli Serdar Sertçelik dosyada gizli tanık olmuştu. Olaya komplo denmesinin sebebi de Ankara Emniyeti’ndeki isimlerin Sertçelik’in ifadesinde yönlendirme yapması. Sertçelik AK Parti ve MHP’li bazı isimlerin ifadesinde geçmesi için yönlendirildiğini iddia etti.

Beştepe’de gece yarısı Ayhan Bora Kaplan zirvesi: MİT Başkanı var, Ali Yerlikaya yokBeştepe’de gece yarısı Ayhan Bora Kaplan zirvesi: MİT Başkanı var, Ali Yerlikaya yok

9 Mayıs’taki görevden almaların ardından önce Cumhurbaşkanı Erdoğan, ardından Devlet Bahçeli olayla ilgili sert açıklamalar yaptı. Dün gece de Beştepe’de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve MİT Başkanı İbrahim Kalın’ın katıldığı bir toplantı yapıldı. Toplantıya Ali Yerlikaya’nın katılmaması dikkati çekti.

Altı günün ardından Ali Yerlikaya bu sabah sessizliğini bozdu. Sosyal medya hesabı “X” üzerinden açıklama yapan Yerlikaya hükümete oyun kurulmak istendiğini söyledi.

Suç örgütlerine yönelik operasyonlara engel olmak isteyenlere izin vermeyeceklerini kaydeden Yerlikaya “Hangi kurum içinde Sayın Cumhurbaşkanımıza, hükümetimize ve siyasilerimize yönelik bir yapılanma varsa sonuna kadar gidip o yapıları tespit ederek adalete teslim edeceğiz” dedi.

Mülkiye müfettişlerinin konuyla ilgili rapor hazırladığını bildiren Yerlikaya hazırlanan raporu kamuoyu ile paylaşacaklarını söyledi.

Gizli tanık ifadesindeki yönlendirme iddiası için “FETÖVARİ” tanımı yapan Yerlikaya “Atılan her adımı, telefon kayıtlarını tek tek inceliyorlar. Hazırlanan raporu en ince ayrıntısına kadar kamuoyu ile de paylaşacağız. Ve gereğini yapacağız. Aziz Milletimiz müsterih olsun; Nasıl Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) ve FETÖ ile mücadelede hainlerin inlerine kadar girdiysek bu suç odaklarını da saklandıkları her delikten bulup çıkartacağız” dedi.

Yerlikaya’nın yaptığı açıklamanın tamamı şöyle:

“Kimler, terör örgütleri ve onların uzantılarıyla, organize suç örgütleriyle bir olup, FETÖ taktikleriyle Sayın Cumhurbaşkanımıza, hükümetimize ve siyasilerimize, sosyal medya destekli ‘oyun kurmaya’ çalışıyorsa onların oyunlarını da kurdukları tuzakları da yerle bir edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde dün olduğu gibi bugün de organize suç örgütlerine, şehir eşkıyalarına, uluslararası kartel haline gelmiş zehir tacirlerine, uluslararası örgütlenmiş göçmen kaçakçılarına, yabancı istihbarat servisleriyle irtibatlı illegal yapılara ve suç odaklarına göz açtırmadık, açtırmıyoruz ve açtırmayacağız. Bu mücadelemizi kimler engellemeye çalışıyorsa, kimler FETÖVARİ gizli tanık taktikleriyle kendi karanlık düzenlerinin hakim olmasını istiyorsa onların o düzenlerini de başlarına yıkıyoruz, yıkmaya da devam edeceğiz. Hangi kurum içinde Sayın Cumhurbaşkanımıza, hükümetimize ve siyasilerimize yönelik bir yapılanma varsa sonuna kadar gidip, o yapıları tespit edip adalete teslim edeceğiz. Mülkiye müfettişlerinin ilgili raporu kısa süre içinde tamamlanacak. Atılan her adımı, telefon kayıtlarını tek tek inceliyorlar. Hazırlanan bu raporu en ince ayrıntısına kadar kamuoyu ile de paylaşacağız. Ve gereğini yapacağız. Aziz Milletimiz müsterih olsun; Nasıl Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) ve FETÖ ile mücadelede hainlerin inlerine kadar girdiysek; bu suç odaklarını da saklandıkları her delikten bulup çıkartacağız.”

Adalet Bakanı: Soruşturmaların sonucunu bekleyelim

Tartışmalar devam ederken bir açıklama da Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan geldi. Tunç, konuya ilişkin verdiği kısa mesajında “Hep birlikte soruşturmaların sonucunu bekleyelim. Yargımıza güvenelim” ifadesini kullandı.

Ayhan Bora Kaplan'ı soruşturan polislere, 'Darbeye teşebbüs' soruşturmasıAyhan Bora Kaplan’ı soruşturan polislere, ‘Darbeye teşebbüs’ soruşturması

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.