Fenerbahçe kara haberi resmen verdi: Becao ve Fred…

Fenerbahçe, Pendikspor karşılaşmasında sakatlananan ve oyundan çıkmak zorunda kalan stoper Rodrigo Becao ve orta saha oyuncusu Fred için resmi açıklama yaptı.

Spor 1 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Fred 2-3 hafta, Becao ise en az 2.5 ay sahalardan uzak kalacak.

Fenerbahçe, Pendikspor karşılaşmasında sakatlanan Becao ve Fred’in sağlık durumlarına dair açıklama yaptı. Sarı-lacivertlilerden yapılan açıklamada şöyle denildi “Profesyonel Futbol A Takımımızda Siltaş Yapı Pendikspor maçında sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kalan oyuncularımızın Acıbadem Ataşehir Hastanesinde görüntülemeleri gerçekleştirilmiştir. Yapılan tetkikleri neticesinde; Rodrigo Becao’nun Hamstring grubundan (biseps femoris) tendon kopması, Fred Rodrigues’in kasık bölgesinde 2. derece yırtık tespit edilmiştir. Oyuncularımızın tedavi süreçleri başlatılmıştır. Aynı karşılaşmada oyundan çıkmak zorunda kalan bir diğer oyuncumuz Samet Akaydın da ise herhangi bir bulgu tespit edilmemiştir. Kamuoyunun bilgisine sunarız.”

Becao en az 2.5 ay yok

Bu açıklamanın ardından Fenerbahçe’nin Brezilyalı stoper Rodrigo Becao’nun en az 2.5 ay sahalardan uzak kalması bekleniyor. Futbolcu takımının Trabzonspor, Beşiktaş, Galatasaray, gibi önemli maçlarında forma giyemeyecek.

Fenerbahçe'de sakatlık krizi: Beş oyuncu...Fenerbahçe’de sakatlık krizi: Beş oyuncu…

Fred milli aradan sonra dönüyor

Fred’in ise kasığında 2. derece yırtık tespit edildi. Başarılı orta sahanın ise yaklaşık 2-3 hafta formasından uzak kalması bekleniyor. Oyuncu, Trabzonspor ve Adana Demirspor karşılaşmalarında oynayamayacak. Adana deplasmanı sonrası verilecek milli aranın ardından Fred sahalara dönecek.

Samet Akaydin tek stoper kaldı

Serdar Aziz, Djiku ve Becao’nun sakatlığı sonrası Fenerbahçe’nin elinde orjinal mevkisi stoper olan tek oyuncu ise Samet Akaydin. Pendikspor maçında sakatlığı nedeniyle oyundan çıkan futbolcunun durumunun iyi olması sarı lacivertlilerin tek tesellisi.

Fenerbahçe 10 aldı, Dzeko şov yaptıFenerbahçe 10 aldı, Dzeko şov yaptı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.