Fenerbahçe’nin acı günü… Ümit Birol hayatını kaybetti

Fenerbahçe ve Milli Takım'da forma giyen kanat oyuncusu Ümit Birol 60 yaşında geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

Spor 11 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Ümit Birol iki sezon Fenerbahçe forması giydi.

Ümit Birol sağ kanatta tam bir çalım ustasıydı. Samsunspor, Adanaspor, Antalyaspor, Adana Demirspor, Altay formalarını giydikten sonra 28 yaşında 1991-92 sezonunda Fenerbahçe’ye transfer oldu. Yaptığı ortalarla Tanju Çolak ve Aykut Kocaman’a birçok gol attırdı. 22 Ağustos 1991’de deplasmanda Bulgaristan’a karşı oynanan özel maçta ay-yıldızlı formayı giyen Birol, sarı-lacivertli takımda şampiyonluk sevinci yaşayamadı. İki sezon Fenerbahçe’de kaldıktan sonra Kocaelispor, Çanakkale Dardanelspor, Eskişehirspor’da da oynadı,  futbola Yıldırım Bosna’da nokta koydu.

Fenerbahçe 'Atatürk Stadı' için çalışmaları hızlandırdıFenerbahçe ‘Atatürk Stadı’ için çalışmaları hızlandırdı

1963 doğumlu Ümit Birol, Samsun’da geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını öldü. Futbolu bıraktıktan sonra teknik direktörlük de yapan Birol, geçtiğimiz sene, 28 yaşındaki kızını kaybetmişti.

TFF’den başsağlığı mesajı

Türkiye Futbol Federasyonu, yayınladığı başsağlığı mesajında şöyle dedi: “Türk futbolunun değerli isimlerinden, A Milli Takımımızın eski futbolcusu Ümit Birol’un vefat ettiğini derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz. Biri A milli, altısı olimpik milli olmak üzere toplam 7 müsabakada ay-yıldızlı formamızı giyen Ümit Birol, Samsunspor, Altay, Fenerbahçe, Kocaelispor, Çanakkale Dardanel, Adana Demirspor ve Eskişehirspor kulüplerinde forma giymiş, futbolu bıraktıktan sonra teknik direktör olarak da hizmet vermişti. Merhuma Allah’tan rahmet; kederli ailesine, yakınlarına ve tüm spor camiasına başsağlığı dileriz.”

Parkeden bir sanatçı geçti: Luigi DatomeParkeden bir sanatçı geçti: Luigi Datome

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.