Fenerbahçe savunamadı, Kaunas farka gitti

Fenerbahçe'nin savunma konusunda fazlasıyla zorluk çektiği karşılaşmada Zalgiris Kaunas evinde sarı-lacivertlileri 98-75 mağlup etti. Kanarya, 22. haftada 9. kez yenildi.

Spor 20 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe, Kaunas deplasmanında dağıldı.

EuroLeague’in 22. maç haftasında Fenerbahçe, Zalgiris Kaunas’a konuk oldu. Sarunas Jasikevicius önderliğindeki takım yakaladığı ivmeyi sürdürmek, Kaunas ise play-in için iddialı hale gelmek için kazanmak istiyordu.

Maça iyi başlayan ev sahibi 12-0 öne fırladı. Fenerbahçe, Nigel Hayes-Davis’e ek Tarık Biberovic, Nate Sestina gibi oyuncularından yoksun olduğu gecede geç toparlandı çeyrek 20-14 bitti. Ancak ikinci periyot da aynı senaryoyla başladı. Fark yine açıldı bu kez de Scottie Wilbekin’in üçlükleri devreye girdi. İlk yarı 43-35 bitti.

Efes enfes, Barcelona perişanEfes enfes, Barcelona perişan

İkinci yarıda reaksiyon vermekte zorlanan Fenerbahçe, özellikle rakibini durdurma konusunda çok kötü sınav verdi. Kısa savunmasında yetersiz kalan ekipte uzun oyuncular da çember koruma konusunda noksan kaldılar. Hal böyle olunca son çeyrekte fark daha da açılmaya başladı. Hücum ribauntlarında rakibine büyük üstünlük kuran Fenerbahçe bu durumdan yararlanamadı. Son dakikalarda iyiden iyiye kontrolünü kaybeden takım, geçtiğimiz sezonlarda bir benzerini yaşadığı gibi yine Kaunas deplasmanından farklı mağlup ayrıldı. Maç 98-74 bitti.

Kaunas’ta Keenan Evans 21 sayı ve 7 asistle oynadı. Laurynas Birutis 16 sayı ve 10 ribauntla double double yapmayı başarırken Brady Manek 14 sayı kaydetti. Fenerbahçe cephesinde Scottie Wilbekin 22 sayı ve 6 asistle oynarken Johnathan Motley 15 sayı attı. Toplam 17 hücum ribauntu alan Fenerbahçe 16 savunma ribauntu ile maçı tamamladı. Bu bile Kanarya’nın savunmada ne kadar atıl kaldığının göstergesi.

Galatasaray ve Kayseri için mağlubiyet sorun değil: Çeyrek final bileti geldiGalatasaray ve Kayseri için mağlubiyet sorun değil: Çeyrek final bileti geldi

Pierre de sakatlandı

Fenerbahçe için maçın kötü geçmesi yetmezmiş gibi bir de kötü sakatlık haberi geldi. Üçüncü çeyreğin ortalarında Dyshawn Pierre herhangi bir darbe almaksızın arka baldırını tutarak kenara geldi. Daha önce calf bölgesinden sakatlanan oyuncu bir kez daha sakatlık yaşamış oldu. Aynı pozisyonda forma giyen Nate Sestina, Tarık ve Nigel Hayes gibi isimler de sakatlıkları nedeniyle bu maç kadrosuna yer almamışlardı.

EuroLeague’de günün diğer sonuçları:

Monaco-Real Madrid 98-74

Panathinaikos-Partizan 84-71

Valencia-Milano 84-72

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.