10 dakikalık kabus… Fenerbahçe işi İstanbul’a bıraktı

Fenerbahçe, Monaco deplasmanında son periyora dokuz sayı önde girdiği maçta Monaco'ya 93-88 yenildi. Sakatlıklardan dolayı sıkıntı yaşayan sarı lacivertliler ayağını burkan Sertaç Şanlı'yı da kaybetti.

Spor 26 Nisan 2024
Fenerbahçe'de skor yükünü Tyler Dorsey ile Scottie Willbekin çekti.

Fenerbahçe EuroLeague çeyrek finalinde ilk maçta Monaco’yu deplasmanda mağlup etti. İkinci karşılaşma öncesi Motley’in sakatlığı sürüyordu. Fransız takımı, İlk maçta düştüğü hatayı tekrar yapmak istemiyordu.

Salle Gaston Medecin Salonu’ndaki karşılaşmaya aynı ilk maçta olduğu gibi Monaco çok hızlı girdi. Fenerbahçe’nin arka arkaya yaptığı top kayıplarını değerlendiren ev sahibi, Donatas, Blossomgame ve Mike James üçlüsüyle 9-0’ı buldu. Sarı lacivertliler skoru 14-11’e getirse de Monaco hırsını sahayayasıttı ve 27-11’i buldu. Çeyreğin son bölümünde Dyshawn Pierre ve Scottie Wilbekin’in isabetli dış atışlarıyla Fenerbahçe’ye ilaç gibi geldi. İlk 10 dakikar 31-21 evsahibinin üstünlüğüyle bitti.

Fenerbahçe'nin Monaco zaferi! Emek kazandıFenerbahçe’nin Monaco zaferi! Emek kazandı

İkinci periyottan itibaren Fenerbahçe normal oyununa döndü. Ancak bu arada büyük bir şanssızlık yaşandı. Bir pozisyonda ayağı burkulan Sertaç Şanlı oyundan çıkmak zorunda kaldı ve maça geri dönemedi. Farkı düşüren sarı lacivertliler soyunma odasına 54-50 geride gitti. İkinci yarının başında bu sefer etkili olan Kanarya’ydı. Tyler Dorsey ve Nigel Hayes-Davis’le çok iyi bir üçüncü çeyrek geçiren Fenerbahçe final periyotuna 74-65’lik skorla dokuz sayı önde girdi. Son 10 dakika sarı lacivertliler kabus gibi geçti. Monaco’nun serisi sonrası koç Sarunas Jasikevicius bütün molalarını tükütmek zorunda kaldı. Buna rağmen son anlara büyük bir çekişmeyle girildi. Ev sahibinin bitime 10 saniye kala attığı üçlüğü engel olamayan Fenerbahçe sahadan 93-88 yenik ayrıldı.

Fenerbahçe’de Tyler Dorsey 25, Scottie Wilbekin 23, Nigel Hayes-Davis 10 sayıyla oynadı. 1-1’e gelen seri İstanbul’a taşınırken bundan sonraki karşılaşma 1 Mayıs saat 20.45’te Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda oynanacak. Karşılaşmanın bütün biletleri satılmış durumda. Play-off serisinde üç galibiyet alan taraf 24-26 Mayıs tarihlerinde Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenecek Final Four’da yer alma hakkı elde edecek.

Fenerbahçe'nin play-off kahramanı: Nate SestinaFenerbahçe’nin play-off kahramanı: Nate Sestina

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.