S Sport, Suudi Arabistan Ligi’ni yayınlamayı bıraktı

Suudi Arabistan Pro Lig'in Türkiye'deki yayıncılarından S Sport, lig yayınlarını dijital yayın platformundan kaldırdı.

Spor 29 Aralık 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Suudi Arabistan Pro Lig, S Sport'tan kaldırıldı.

Normal şartlarda 29 Aralık saat 20.45’te oynanacak Galatasaray – Fenerbahçe Türkiye Süper Kupası finali iptal oldu. Bunun sebebi maçın oynanacağı Suudi Arabistan’da yerel yetkililerin Atatürk’ün sözünün yer aldığı pankartları ve Atatürk tişörtlerini seremoniye çıkarmaya izin vermemesiydi.

Bu olay hem yurt içinde hem de yurt dışında büyük yankı uyandırdı. Söz konusu durumun ardından saatler süren pazarlıklar kulüplerin ikna olmasını sağlamadı. Pankart ve tişört konusunda ısrarcı olan Fenerbahçe ve Galatasaray maça çıkmama kararı aldılar. Bu kararın ardından birçok spor kulübü ve sporcu Mustafa Kemal Atatürk’le ilgili paylaşımlar yaptılar, futbol kulüpleri maçın Türkiye’de kendi ev sahipliklerinde oynanması için federasyona çağrıda bulundular.

Fenerbahçe ve Galatasaray'a destek çığ gibi: Atatürk kazandıFenerbahçe ve Galatasaray’a destek çığ gibi: Atatürk kazandı

Atatürk krizinin perde arkası: Fenerbahçe ve Galatasaray'dan rest... Maç iptalAtatürk krizinin perde arkası: Fenerbahçe ve Galatasaray’dan rest… Maç iptal

Tüm bunlar olurken bir haber de yayıncılık alanında geldi. Geçtiğimiz yaz dünyanın önde gelen sporcularını astronomik maaşlarla bünyesine katan Suudi Arabistan Pro Lig’in Türkiye’deki yayıncılarından S Sport, bu ligin maçlarını yayın akışından kaldırdı. Saran Grup bünyesindeki S Sport aynı zamanda Suudi Arabistan Pro Lig’i S Sport Plus isimli uygulamasındaki arşivinden de sildi.

Öte yandan gecenin ilerleyen saatlerinde ligin diğer yayıncısı TV 8.5 ve Exxen de Suudi Arabistan Pro Lig’i yayın akışından kaldırdı.

Süper Kupa'da son dakika krizi: Atatürk'e izin yokSüper Kupa’da son dakika krizi: Atatürk’e izin yok

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.