EuroLeague play-off maçında seride 2-1 yenik durumda olan Panathinaikos, kaybederse Avrupa'ya veda edeceği maçta Maccabi'yi 95-88 mağlup etti. Final Four'a yükselecek takımı Atina'da oynanacak serinin son maçı belirleyecek.

EuroLeague’de play-off heyecanı oynanan iki maçla sürdü. Maccabi, Belgrad’da oynanan maçta Panathinaikos’un Avrupa defterini kapatmak için parkeye çıktı.

İsrail temsilcisi karşısında sezonun tamam ya da devam maçına çıkan Ergin Ataman’ın yönetimindeki Panathinaikos ise bu durumdan sıyrılmayı başardı. Son periyotta bir ara yedi sayı farkla yenik duruma düşen Pana, Kendrick Nunn’ın skorer oyunu ve bir önceki maç sayı dahi üretemeyen Kostas Sloukas’ın liderliğiyle karşılaşmanın sonunu iyi oynayıp mücadeleyi 95-88 kazandı.

Bu sonuçla seride durum 2-2’ye gelirken Final Four’a gidecek takımı belirleme görevi OAKA’da oynanacak serinin beşinci ve son maçına kaldı. Yaklaşık 20 bin Yunan taraftarın önünde oynanacak maç 8 Mayıs Çarşamba akşamı gerçekleşecek.

Panathinaikos’ta  Kostas Sloukas 20 sayı, 8 ribaunt, 6 asist; Kendrick Nunn 27 sayı, 3 ribaunt, 4 asist; Mathias Lessort 17 sayı, 7 ribaunt, 3 asist ve Dinos Mitoglou 13 sayı, 4 ribaunt, 2 asistle mücadele etti. Maccabi‘de ise Lorenzo Brown 17 sayı, 5 ribaunt, 5 asist; Tamir Blatt 14 sayı, 5 ribaunt, 7 asist; Bonzie Colson 14 sayı, 5 ribaunt; Josh Nebo da 12 sayı, 2 ribaunt, 3 blok ile oynadı.

Mücadele sonrası konuşan Ergin Ataman, “Çok büyük karakter koyduk ve yedi sayılık farktan geri döndük. Şimdi Atina’da çok iyi bir atmosfer olacak. Bugünkü galibiyeti kutluyoruz ancak o maça da hemen hazırlanmaya başlayacağız. OAKA’da işler farklı olacaktır, hayalimizi sürdürüyoruz. Bugün üçüncü maçtaki kaybımıza nazaran en büyük fark yaratan nokta Kostas Sloukas’ın oyunuydu. Sahaya karakter koydu, attığı sayıların yanı sıra takım arkadaşlarına pozisyon yarattı. Bugünkü performansı bizim için çok önemliydi”  dedi.

Maccabi koçu Odeth Kattash ise, “Momentumu almıştık, yedi sayılık fark yakalamıştık. Tam o dönemde Panathinaikos çok kritik üç sayılık isabetler buldu. Ne olursa olsun oyuncularımın mücadeleleriyle gurur duyuyorum. Şimdi Atina’da Final Four’a yükselmek için bir şansımız daha olacak” yorumunda bulundu.

Oly farka koştu, seriyi son maça taşıdı

Aynı gün oynanan bir diğer play-off eşleşmesinde bir önceki maçı çok dramatik bir şekilde kaybeden Olympiakos, bu kez Barcelona’ya Pire’yi dar etti. Rakibini 92-58 gibi çok farklı bir skorla mağlup eden Yunan temsilcisi seriyi Barcelona’ya taşımayı başardı. 8 Mayıs Çarşamba akşamı bu kez Palau’da oynanacak karşılaşmadan zaferle ayrılan taraf adını Final Four’a yazdırıp Real Madrid’in rakibi olacak. Barça’nın tur atlaması halinde Berlin’de El Clasico, Oly’nin tur atlamasın halinde ise geçtiğimiz sezonun final maçının rövanşı basketbol severlerin seyrine sunulacak.

Euroleague hesabından onu paylaştı: İşte maçın kahramanı kemancı Ayça Torunoğlu