EuroLeague’de normal sezonun en değerli oyuncusu Olympiakos forması giyen Sasha Vezenkov oldu.

EuroLeague’de normal sezonun ardından play-offlar da tamamlandı ve final-four heyecanı geldi çattı. Bu akşam Kaunas’ta oynanacak yarı final karşılaşmaları öncesi dün yapılan etkinlikte en merakla beklenen bireysel ödül sahibini buldu. Ligin en değerli oyuncusu yani MVP’si Olympiakos’un Bulgar yıldızı Sasha Vezenkov seçildi. Vezenkov bu sezon 17.2 sayı, 6.8 ribaunt ve 1.8 asist ortalamalarıyla oynadı. Olympiakos, normal sezonu lider bitirdikten sonra Fenerbahçe’yle eşleşmiş ve temsilcimizi 3-2 ile geçerek adını son dörde yazdırmıştı. Vezenkov, bu süreçte takımının en kritik parçalarından olmuştu.

EuroLeague’in en iyi savunmacısı Walter Tavares oldu

Sasha, sezon bitimiyle beraber ligin en çok sayı atan oyuncusuna verilen Alphonso Ford ödülünün de sahibi olmuştu. Fenerbahçe’ye karşı oynanan serinin beşinci maçında Sacramento Kings koçu Mike Brown, Vezenkov’u canlı izlemek adına Pire’de hazır bulunmuştu. Vezenkov’un NBA hakları Sacramento Kings’in elinde ve oyuncunun gelecek sezon NBA’de oynamaya sıcak baktığı söyleniyor.

Sacramento Kings koçu Mike Brown, Olympiakos – Fenerbahçe maçını yerinde takip etmişti.

Olympiakos, bu akşam 18.00’de yarı final maçında Monaco ile oynayacak. Maçın galibi 21.00’deki Barcelona – Real Madrid maçının kazananıyla Pazar günkü finalde karşılaşacak.