EuroLeague’in en iyi savunmacısı Walter Tavares oldu

Normal sezonun ardından play-offların da geride kaldığı EuroLeague’de bireysel ödüller sahiplerini buluyor. Son olarak Real Madrid’in uzunu Walter Tavares, sezonun en iyi savunmacısı seçildi.

Spor 14 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Madrid'in duvarı 3. kez EuroLeague'in en iyi savunmacısı seçildi.

Real Madrid’in tecrübeli uzun Walter Tavares, sezonun en iyi savunmacısı seçildi. Tavares, bu ödülü üçüncü kez kazandı. Tavares bu sezon EuroLeague’de şu ana kadar yaptığı 84 blokla bir sezonda en çok blok yapan oyuncu unvanını aldı. Oyuncu, play-off serisinde sakatlığından döndükten sonrası takımı Real Madrid’in Partizan’a karşı üstünlük kurmasında faktör isimlerden oldu.

Telekom'da Ankara havası çalıyor! Erdem Can başarının sırrını anlattıTelekom’da Ankara havası çalıyor! Erdem Can başarının sırrını anlattı

 

31 yaşındaki oyuncu 2019 ve 2021’de de bu ödüle layık görülmüştü. Tavares, bu sezon şu ana kadar oynadığı 38 maçta 10.9 sayı, 6.6 asist, 2.2 blok ve 0.9 top çalma istatistikleri tutturdu. Yeşil Burunlu oyuncuyu oylamada takip eden isimlerse Olympiakos’tan Thomas Walkup, Monaco’dan John Brown ve Partizan’dan Matthias Lessort.

EuroLeague’de daha önce açıklanan ödüller, en skorer oyuncuya verilen Alphonso Ford Ödülü ve Yükselen Yıldız Ödülü oldu. Alphonso Ford ödülünü Olympiakos’tan Sasha Vezenkov kazandı. Yükselen Yıldız ödülü ise Partizan’dan Yam Madar’a gitti.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.