1. Lig'in lideri Eyüpspor, puan tablosunun son sırasında bulunan Giresunspor'la 0-0 berabere kaldı. Başından sonuna Eyüp üstünlüğünde geçen maçta yenilmeyen Çotanaklar ligde 10 maç sonra puanla tanıştı.

1. Lig’de 21’inci haftanın kapanışı Giresun’da yapıldı. Lider Eyüpspor zayıf rakibi karşısında kazaya uğramadan üç puan almak, ev sahibi Giresunspor ise transfer tahtasını açamadığı için genç oyunculardan kurduğu kadrosuyla lidere zorluk çıkarmak için sahadaydı.

Mücadele baştan sona Eyüpspor üstünlüğüyle geçti. İlk yarıda Thuram, Bruno ve Regattin’le çok müsait pozisyonlar yakalayan deplasman ekibi Giresunspor kalecisi Erkan’ı bir türlü geçemedi. İlk yarısı 0-0 sona eren karşılaşmanın ikinci devresinde gol yollarında etkinliği artırmak isteyen Arda Turan, yedek kulübesinde bulunan hücumcu futbolcularını oyuna dahil etti. Süper Lig geçmişi bulunan Sinan Gümüş ve Mustafa Pektemek gibi Eyüplü futbolcuların sahaya girmesi de son anlara kadar Giresun savunmasının kilidini kırmaya yetmedi.

Eyüp galibiyeti son saniyede VAR’dan döndü

Bunca pozisyona karşın hala gol sesi çıkmayan maçta dakikalar 90+6’yı gösterirken Eyüpspor Caner Erkin’le köşe vuruşu kullandı. Ön direkteki Mustafa Pektemek’in kafayla arkaya aşırdığı topa kale sahası içinde vuran Robin Yalçın takımını 1-0 öne geçirdi. Karşılaşmanın son saniyesinde bulduğu gole takım halinde coşkulu bir şekilde sevinen Eyüpspor’un sevincini maçın hakemi Ömer Faruk Gültekin’in VAR monitörüne yönelmesi yarıda kesti. Pozisyonu inceleyen hakem, Sinan Gümüş’ün topa elle temasını tespit edip golü iptal etti.

Böylelikle Eyüpspor’un yüzde 82’yle topa sahip olduğu, 13 şut çekip 18 korner kullandığı karşılaşma 0-0’lık beraberlikle sona erdi. Maç sonunda uzun süre sonra puan kazanan Giresunsporlu futbolcular büyük sevinç yaşadı. Bu sonuçla Çotanaklar ligde 10 maç sonra puanla tanıştı, Eyüpspor ise liderliğini sürdürdü fakat ikinci Göztepe’yle puan farkı yediye indi.

1. Lig’de aynı gün oynanan diğer maçlardan alınan sonuçlar şöyle.

Erzurumspor – Şanlıurfaspor, 2-0

Tuzlaspor – Manisa FK, 2-1

Gençlerbirliği – Çorum FK, 0-0

Semih Kılıçsoy parlıyor, Kartal Trabzospor’u avlıyor