Fenerbahçe, büyük çekişmeye sahne olan maçta Bursaspor'u son saniye basketiyle 84-82 yendi. Basketbol Süper Ligi'nde play-off çeyrek final maç takvimi açıklandı

Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda play-off’a kalan Fenerbahçe ve Bursaspor sıralamayı etkilemeyecek bir karşılaşmaya çıktı. Takımlar sahada rahat olmasına karşın sahada çekişme vardı. İlk periyot 22-21 devre 45-42 Kanarya’nın üstünlüğüyle geçildi.

TFF tükürük kavgasına girdi: Samet Akaydin PFDK’lık oldu

İkinci yarının son bölümüne kadar iki takım rahat gözüküyordu. Son 5 dakikada vidaları sıkıldı. Uzun oyuncuları Auguste ve Yiğitcan Saybir’in 5 faulle oyun dışı kalmasına rağmen son 1 dakikaya önde giren Bursaspor iki kritik hücum ribauntu verdi. Antetokounmpo, kendi kullandığı faulde ribantu alarak smaç yaptı ve skoru 82-82’ye getirdi. Bursapor hücumu değerlendiremeyince Şehmus Hazer topu kullandı. Potadan seken topu alan Motley bitime 1.9 saniye kala takımına maçı kazandırdı. 84-82’lik sonuçla sarı lacivertliler 24. galibiyetini aldı.

Play-off maç takvimi açıklandı

Bu karşılaşmayla Türkiye Süper Basketbol Ligi’nde normal sezon sona erdi. Ligi ilk 4 sırada tamamlayan Telekom, Fenerbahçe, Anadolu Efes ve Karşıyaka saha avantajını ele geçirdi. 2 galibiyetin gerektiği çeyrek final serisinde ilk maçlar 26-27 Mayıs, 2’nci maçlar ise 30-31 Mayıs tarihlerinde oynanacak. Maç takvimi şöyle:

26 Mayıs Cuma: 18.00 Telekom – Galatasaray, 20.30 Karşıyaka – Bursaspor.

27 Mayıs Cumartesi: 18.00 Anadolu Efes – Darüşşafaka, 20.30 Fenerbahçe – Tofaş

İhtiyarlara yer var! Real Madrid Euroleague’i böyle kazandı