Fenerbahçe zorlu Antalyaspor deplasmanından 2-0 galip ayrıldı. Dusan Tadic takımı için kilidi açan golü atarken bu sezon dört gol üç asiste ulaştı. Skor katkısı göze çarpan oyuncu sezon başı itibariyle bu açıdan takımının taşıyıcısı konumunda.

Yedi maç yedi gol katkısı. Nereden bakarsanız bakın iyi iş değil mi? Hele de 35 yaşında bir futbolcu için. Dusan Tadic Fenerbahçe’nin sezon başında skor yükünü çeken oyuncu konumunda. Sırp kanat oyuncusu bunu yaparken farkı açan değil, kilidi açan gollere imza atıyor. Bu açıdan Fenerbahçe için ne kadar önemli bir yıldız olduğunu tekrar tekrar kanıtlıyor.

Fenerbahçe şu ana kadar ligde oynadığı yedi maçtan beşini kazandı, birini kaybetti ve birinde de berabere kaldı. Kanarya’nın son galibiyeti Antalyaspor karşısında geldi. 2-0 biten maçta ilk gol Dusan Tadic’ten geldi. İlk yarıda istediği kadar etkili olamayan Fenerbahçe 60. dakikadan itibaren iyi bir baskıyla bunalttığı rakibine karşı ön alanda kaptığı topla etkili oldu. İkinci yarıda oyuna dahil olan Fred savunma arkasına sarkan Tadic’i iyi gördü. Tadic topu kontrol etti ceza alanına girdi ve kalecinin soluna yaptığı düzgün vuruşla golü buldu. Bu gol 63. dakikada Fenerbahçe’yi 1-0 öne geçirirken üç puana giden yolu açtı.

Puan tamam da, kanaat notu hâlâ düşük

Tadic bu kritik golle takımını adeta ipten alırken Galatasaray’ın puan kaybettiği haftada farkın beşten üçe düşmesine de öncülük etti. Gelecek haftayı bay geçecek Fenerbahçe yaklaşık üç hafta lig maçına çıkmayacak. Bu ara öncesi elzem üç puan Sırp kanat oyuncusunun başarılı bitirişi sayesinde geldi demek yanlış olmaz. Ancak bu gol bu sezon özelinde Tadic’in artı yazdığı ilk an değil. Süper Lig’de ilk iki maçı gol katkısı yapamadan geçen oyuncu Rizespor deplasmanında iki asist yaparak bu anlamda defteri açmıştı. Hemen bir hafta sonra Alanyaspor’a karşı 3-0 kazanılan maçta iki gol bulan Tadic burada da tıpkı Antalya maçında olduğu gibi kilidi açmıştı.

Kasımpaşa deplasmanında kilidi açan oyuncu Saint Maximin’di. Ancak ona asisti yapan oyuncu Dusan Tadic olmuştu. Tadic tüm takımın etkisiz olduğu Galatasaray maçını boş geçerken Antalya deplasmanında yeniden sahne aldı. Üç puan için kritik golü kaydeden oyuncu böylelikle yedi maç sonunda yedi gol katkısına ulaştı. Dört gol üç asisti bulunan Tadic etkili olduğu geçen sezonun aynı sürecinde bir gol iki asist yapabilmişti.

Mourinho’nun ‘laptop’ protestosu dünya basınında

Bu sezon Fenerbahçe taraftarı tarafından en fazla eleştiri alan oyunculardan biri olan Tadic sezona kağıt üstünde etkili başlasa da aslında görüntüde zorlanıyor. Bunun da farklı gerekçeleri var. Her şeyden önce geçen sezonu sol kanatta geçiren oyuncu bu sezona sağ kanatta başladı. Zaman zaman 10 numaraya da geçen oyuncu sol kanada nadiren geçiyor. Antalya maçında da başından sonuna kadar sağ kanatta oynadı. Geçen sezon sol kanatta oynarken Ferdi Kadıoğlu ile birlikte çok iyi bir ikili olmuştu. İyi anlaşan iki futbolcu birbirinin oyununu kolaylaştırıyor, özellikle hücumda al ver yaparak rakip savunmalara zor anlar yaşatıyorlardı. Bu sezon bu durumu gözlemlemek zor, zira Tadic aynı birlikteliği sağ kanatta Mert Müldür’le kuramadı. Oyuncu tiplerinin farklılığına ve yetenek paketlerine baktığımızda kurması pek mümkün gibi de durmuyor. Ne de olsa Ferdi kalitesiyle ve kanıtladıklarıyla beraber Brighton’a 30+5 milyon euro karşılığında transfer oldu.

Buna rağmen Tadic’in skor üretiminin geri gitmemesi, hatta geçen sezonun aynı zamanına kıyasla ileri gitmesi takdire şayan. Bu durum oyuncunun ne kadar profesyonel ve verilen göreve itaat ettiğini gösterir nitelikte. Fenerbahçe taraftarı yer yer Tadic’i ve onu sağ kanatta oynatan Jose Mourinho’yu eleştirse, orada geçen sezonun en iyi oyuncularından İrfan Can Kahveci’yi görmek istese de Sırp futbolcu başarıya gitmek isteyen Fenerbahçe’nin en kilit parçalarından biri olduğunu kanıtladı. 35 yaşında olması sezonun belli bölümlerinde düşüş yaşamasına neden olabilir. Böyle zamanlarda hem İrfan Can’a, hem Cengiz’e çok iş düşecek. Ancak şu an için geçen seneki kadar verimli futbol oynamayan Fenerbahçe için Tadic’in skor katkısı övülmeye değer.

Antalya’da Fenerbahçe’nin tadı Tadic’le geldi