Fenerbahçe'ye gelmeden önce kariyerini Ajax'ta sürdüren Sırp yıldız Dusan Tadic, sarı-lacivertlilere Twente önünde bir puanı getirdi. Hollanda basını Fenerbahçe beraberliğini Tadic'in golü üzerinden okuyucularına aktardı.

UEFA Avrupa Ligi ilk hafta maçında Union Saint Gilloise’ı 2-1 yenen Fenerbahçe ikinci hafta maçında zorlu Twente deplasmanına çıktı. Bu karşılaşmada zorlanan Kanarya ilk yarıyı 1-0 geride kapadı. İkinci yarıda da etkili olmakta zorlanan Fenerbahçe’de yeni transferlerden Sofyan Amrabat enfes bir pasla Dusan Tadic’i savunma arkasına kaçırdı. Tadic çok şık bir aşırtmayla kaleciyi mağlup edip takıma 1-1’lik beraberliği getirdi. Maç böyle bitti.

Karşılaşma sonrası Hollanda basını karşılaşmayı okuyucularına aktarırken Tadic’e geniş yer ayırdı. AD “Tadic’in golüyle Mourinho’ya karşı zafer fırsatı kaçtı” dedi. De Telegraaf, alınan bir puanın hak edildiğini “Twente, 12 yıl aradan sonra bir Avrupa ana turnuvasına dönüşünde özellikle olumlu bir görüntü sergiliyor. Manchester United deplasmanında aldıkları sansasyonel puanın ardından Twente, Avrupa Ligi’ndeki ilk iç saha maçında Türkiye’nin en iyi takımı Fenerbahçe’ye karşı bir puanı hak etti” sözleriyle okuyucularına iletti.

Twente takımla, Fenerbahçe yıldızla güzel

Voetbal International “Cesur Twente’yi Tadic engelledi. Twente Perşembe gecesi José Mourinho’nun Fenerbahçe’siyle Avrupa Ligi’nde 1-1 berabere kaldı. Dusan Tadic tek başına galibiyete engel oldu” derken NU “Twente, Tadic’in golüyle 1 puanla yetindi. Twente Perşembe günü Avrupa Ligi’nde yine berabere kaldı” dedi.

Nols gazetesi de aynı şekilde Twente’nin galibiyete yaklaştığını ancak Tadic’e takıldığını vurguladı. Tadic bu sezon Fenerbahçe için beş gol ve dört asiste ulaşırken gol yollarındaki kalitesini yine gösterdi.

Fenerbahçe’yi Twente cenderesinden Ambarat-Tadic ikilisi çıkardı

Türk futbolu ülke puanında dip yaptı