İspanyol basınının iddiasına göre İspanya İçişleri Bakanlığı’nın aldığı karara göre polisler, ırkçı saldırıda bulunulan maçlarda karşılaşmayı durdurup olaylara müdahale edebilecekler.

Vinicius Jr’ın Valencia deplasmanında başına gelenler tüm spor kamuoyunun malumu. Brezilyalı süper yetenek, takımı Real Madrid’in Mestella Stadyumu’nda oynadığı maç sırasında yoğun ırkçı saldırıya maruz kalmıştı. Olaylar büyümüş, Vinicius kırmızı kart görmüştü. Daha sonra yapılan itiraz sonucu kırmızı kart iptal edilirken Valencia’ya beş maç seyircisiz oynama cezası çıkmıştı. Basında büyük yer eden olay sonrası ırkçılık karşıtı söylemler yeniden gündeme gelmişti.

Real Madrid’in yıldızı Vinicius Junior, La Liga’ya savaş açtı: Irkçıların ligi

İspanyol basın organı El Pais’in haberine göre ülke İçişleri Bakanlığı söz konusu konuya önlem almak açısından tedbirleri genişletmeye hazırlanıyor. Habere göre bakanlık, spor müsabakalarından görev alan güvenlik güçleri ve kolluk kuvvetlerinin yetkilerinde artırıma gidecek. Buna göre yetkililer, benzer ırkçı saldırıların olduğu bir müsabakada hakemden maçı geçici olarak veya kalıcı olarak durdurmasını talep edebilecek.

Vinicius, uğradığı ırkçı saldırılar sonucunda çeşitli açıklamalar yaparak durumdan duyduğu üzüntüyü dile getirmişti. Brezilyalı oyuncu ülkesinde, İspanya’nın ırkçı bir ülke olarak bilindiğini dahi söylemişti. Manchester City menajeri ve eski Barcelona teknik direktörü Pep Guardiola da ülkesi hakkında ırkçılık konusunda çok iyimser konuşamayacağını belirtmişti. İspanya, belki de bu ve benzeri yorumların ülkenin repütasyonuna verdiği veya verebileceği zararlara karşın sert ve radikal önlemler alma yoluna gidecek. El Pais’teki haberin doğruluk payının ne olduğu ilerleyen günlerde ortaya çıkacak.

Guardiola İspanya’daki ırkçılıkla alakalı iyimser değil