Fenerbahçe, Kadıköy'de Kayserispor'u 3-0 yenerek şampiyonluk şansını matematiksel olarak son iki haftaya taşıdı. Taraftarlar yönetime tepki gösterirken Becao Galatasaray derbisinde cezalı duruma düştü.

Şampiyonluk umudunu sürdürmek isteyen Fenerbahçe, Kayserispor’u ağırladı. Son üç lig maçının ikisindeki beraberlikle Galatasaray’ın altı puan gerisinde kalan ekip pes etmek istemiyordu. İsmail Yüksek’in sakatlığı sonrası 6 numara pozisyonunda Alexander Djiku sahadaydı. Sakatlığından erken dönen Jayden Oosterwolde sol bekte, Osayi ve Mert Müldür’ün yokluğunda Ferdi Kadıoğlu sağ bekte başlıyordu. Sağ önde Cengiz Ünder, en ileride Michy Batshuayi vardı. Karşılaşmanın ilk düdüğü öncesi yedekler dahil olmak üzere tüm Fenerbahçe takımı ortada bir yuvarlak oluşturdu ve teknik direktör İsmail Kartal oyuncularına motivasyon konuşması yaptı.

Bu şartlar altında başlayan mücadelede Fenerbahçe 4. dakikada Dusan Tadic’le gole yaklaştı ancak ceza alanı çizgisinden şut kalecide kaldı. 11. dakikada Tadic bu kez pası verdi, Fred Bilal’le karşı karşıya kaldı ancak şutunu kaleci çıkardı. 16. dakikada bu kez Cengiz’le etkili Fenerbahçe. Sağ kanattan gelişen atakta ceza alanına giren Cengiz iki rakibini geçti ancak güçlü bir vuruş yapamadı. 17. dakikada aynı noktadan Fred ceza alanına girdi. Dar açıdan vuruşunda Bilal başarılı oldu. Ancak Kanarya aradığı golü 18. dakikada buldu. Tadic’in pasıyla ceza alanı içinde topla buluşan Michy Batshuayi sol ayağıyla son derece düzgün bir vuruş yaptı ve ağları buldu. Belçikalı Kayserispor’a dördüncü maçında altıncı golünü attı, takımını 1-0 öne taşıdı.

Fenerbahçe’de Ali Koç resmen aday, Aziz Yıldırım imza topluyor

Fenerbahçe 25. dakikada ikinci gole Oosterwolde ile yaklaştı. Kaleciyle karşı karşıya kalan oyuncunun şutu Bilal’den döndü. 32. dakikada bu kez Tadic’le gole yaklaştı sarı-lacivertliler. Ceza alanı dışında vuruşu Bilal kurtardı. Atağın devamında Cengiz ceza alanı içinden şansını denedi, savunma araya girdi. 36. dakikada Fenerbahçe yine çok oyuncuyla geldi. Tadic’in çaprazdan şutunda Bilal başarılı oldu topu kornere çeldi. 42. dakikada Fred bu kez ceza alanı içinde topla buluştu, sol ayakla şutunda topu kaleci kurtardı. Atağın devamında Fenerbahçe baskı yapıp topu kazandı, Oosterwolde çalımlarla ceza alanında sıfıra indi, ortaya çevirdiği topu savunma uzaklaştırmak istedi. Ancak müdahale edilen top Alexander Djiku’nun önünde kaldı. Djiku bekletmeden sağ ayağının içiyle enfes bir gol vuruşu yaptı ve farkı ikiye çıkardı. 48. dakikada Becao, Mane’ye faul yaptığı için sarı kart gördü, Brezilyalı Galatasaray maçında cezalı duruma düştü. 45+4. dakikada Sukurov’un şutunu Livakovic kurtarışı yaptı. İlk yarı 2-0 bitti.

İkinci yarıya iyi başlayan Fenerbahçe 47. dakikada Ferdi’yle gole yaklaştı. 50’de Kayseri üçe iki geldi, Cardoso’nun şutunu Livakovic çıkardı. 59. dakikada fark üçe çıktı. Çağlar Söyüncü kullanılan duran top sonrası ceza alanında kaldı. Sebastian Szymanski devam eden atakta kale sahasına içine çok güzel ortaladı, arka tarafta Çağlar’ın vuruşunda top ağlara gitti, durum 3-0 oldu. 74. dakikada tribünlerden yer yer “Yönetim istifa” tezahüratları yükselmeye başladı. 81. dakikada Fenerbahçeli taraftarların bir bölümü “Aziz Yıldırım” tezahüratına başladı. Aynı dakikada Mert Hakan Yandaş, Bilal’le karşı karşıya kaldı, kaleci yine başarılı oldu. Fred 88. dakikada bir kez daha gole yaklaştı ancak top az farkla auta gitti. Karşılaşma 3-0 bitti. Kanarya puanını 93’e yükseltti ve Galatasaray’ı takibini sürdürdü.

Nefes nefese maç… Harika Fenerbahçe… Merhaba Final Four

Maç sonunda oyuncularını tebrik ederek açıklamalarına başlayan İsmail Kartal, karşılaşma öncesi orta sahada oyuncuların ne söylediğiyle alakalı “Ne kadar iyi bir takım olduğumuzu göstermek için, taraftarları mutlu etmek için en iyisini yapmamız gerektiğini söyledim. Onlar da elinden geleni yaptı” dedi. Galatasaray maçı hakkında konuşan Kartal “İyi oyuncularımız var. Sakatlıktan çıkanlar var. Pazartesi sabahından itibaren Galatasaray derbisine en iyi şekilde hazırlanacağız” dedi.

Görev süresiyle alakalı konuşan Kartal “Kendimle ilgili planım yok. Ben Fenerbahçeliyim. ‘Gel’ dediler geldim, ‘Git’ dediler gittim. Herhangi bir şekilde kalma gitme planım yok. Bunları konuşmanın zamanı ve yeri değil. Fenerbahçe’de her zaman herkese kapı açıktır. Bu konularla kafamı yoracak değilim. Hafta sonu oynanacak maçı düşünüyorum” dedi. Taraftarın tepkisini “Moral bozukluğundan tepki koymuşlardır. Olmaması gerekirdi, olmamasını isterdik ama oldu. Biz taraftarlarımızı mutlu etmeye çalışıyoruz. Galatasaray maçını kazanmak için elimizden geleni yapacağız.” sözleriyle değerlendirdi.

İsmail Kartal maç sonunda açıklamalarda bulundu.

Karşılaşma ardından konuşan Alexander Djiku “Herkes, Galatasaray derbisini bekliyor. Kendi gururumuz için Galatasaray’ı yenmemiz gerekiyor. Galatasaray’ı yenmeye gideceğiz. Zor bir maç olacak. Kalan iki maçı en iyi şekilde tamamlamak istiyoruz” dedi. Michy Batshuayi ise “Herkesin iyi bildiği gibi çok fazla süre almadım bu sezon. Benim açımdan da zor. Ben çalışmaya devam ettim, takıma yardımcı olmaya çalıştım. Sahada bana inandıklarını gördüm. Ben de elimden geleni yapmaya devam ettim. Bana görev geldiğinde elimden geleni yapmaya çalıştım. Galatasaray derbisi çok önemli. Edin Dzeko da oynamak isteyecektir, ben de oynamak istiyorum. Herkes oynamak ister. Tek önemli olan şey Fenerbahçe’nin kazanması. Kimin oynayacağı yönündeki kararı İsmail Kartal verecek” diye konuştu.

Çağlar Söyüncü taraftarın tepkisi hakkında “Taraftarlarımıza da hak veriyoruz, zor bir durum. Onlar bizi her zaman desteklediler. Eleştiriler olacak. Bizler doğru eleştirileri alıyoruz. Hata yaptığımız zamanların farkındayız. Tekrar onlara teşekkür ediyorum. Fenerbahçe’de olmak gerçekten ayrıcalık” dedi. Maç sırasında yönetime tepki yer yer artarken maçın sonlarına doğru tribünlerde de hareketlenme oldu. Bazı Fenerbahçeli taraftarlar arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.

Fenerbahçeli taraftarlar arasında tribünde kavga çıktı.

‘Ben Türk hakem istiyorum’

Burak Yılmaz maç sonunda “Yapabileceğimizin en iyisini yapmaya çalıştık. Gücümüz bu kadarına yetti. Çok enteresan bir lig oluyor. Ligle alakalı çok şey söylemek isterim ama lig bitince konuşacağım. Ben, Türk hakem istiyorum. VAR’da yabancı hakemi kabul etmiyorum. Yabancı hakemlerin buraya gelmesi, Türk hakemlerini aşağılamaktır. Ligle ilgili konuşacağımız çok şey var. Ligde kalalım, sonra konuşacağız” diye konuştu. Kayserispor, Fenerbahçe’nin ilk golünden önce Michy Batshuayi’nin topa elle dokunduğu için itirazda bulunmuştu.

Fenerbahçeli futbolcular helallik istedi