Kadınlar EuroLeauge’de sezonun ödülleri sahiplerini buldu. Sezonun en değerli oyuncusu Fenerbahçe Alagöz Holding’in Belçikalı yıldızı Emma Messeeman oldu.

Sezon sonu ödülleri birçok branşta birçok farklı alanda dağıtılırken adaylar arasında “hangisi daha iyi?” tartışması yapmak belki de sporun en keyifli yanlarından biri. Sonuçta ödüller, bir sporu en iyi şekilde icra edenlerin arasından seçilerek veriliyor ve tartışma her zaman en iyiyi bulmaya yönelik oluyor.

Bu sene Kadınlar EuroLeague’de ödüllerin dağıtımında bir ilke imza atıldı. Prag’daki Letensky Şatosu’nda ilk kez düzenlenen bir törenle dağıtılan ödüllerde sezonun enleri onurlandırıldı.

Fenerbahçe’nin final laneti! Kritik maçlarda kabus

Bu özel gecede gecenin belki de en özel ödülü ise Fenerbahçe Beko’dan Emma Meesseman’a gitti. Belçikalı yıldız sezonun En Değerli Oyuncusu (MVP) seçildi. 14 maçta 15.6 sayı, 6.4 ribaund 3.4 asist ortalamalarıyla oynayan Messeeman, takımının final yolculuğunda büyük pay sahibi oldu. Fenerbahçe Alagöz Holding, sezonun ilk iki maçını kaybettikten sonra 12 maç üst üste kazanmış ve ardından Sopron’u iki maçta alt ederek dörtlü finale yükselmişti. Yarı finalde Famila Schio’yu geçen sarı-lacivertliler bu akşamki final maçında saat 21.00’de Çukurova Basketbol ile karşılaşacak.

Final öncesi En Değerli Oyuncu ödülüyle onurlandırılan Meesseman bu işi ödül için yapmadığını ve basketbolu sevdiğini vurgulayarak, “Bu bir tutku ve birlikte oynadığım insanları seviyorum. Bu yüzden oynuyorum. Oy veren herkese teşekkürler. Bu yaptığım şeyi yapmaya devam etmem için başka bir neden. Ayrıca herkes yapılacak çok fedakarlık olduğunu biliyor ve ailem bunu yapmamda her zaman destek oldu. Onlara da teşekkür ediyorum.” dedi.

Kadınların tarihi zaferi: Avrupa’nın zirvesini yerel lige çevirdiler

Her ödül farklı adrese

Gecede verilen diğer ödüllerin farklı takımlardan sporculara ve koça olması dikkat çekti. Sezonun en iyi savunmacısı ev sahibi USK Prag’ın Amerikalı oyuncusu Alyssa Thomas oldu. 31 yaşındaki Thomas bu sezon şu ana dek 16.6 sayı, 10.9 ribaund ve 6.1 asist ortalamaları tutturdu. Turnuvanın en iyi genç oyuncusu ise Tango Bourges Basket forması giyen Fransız Pauline Astier’e gitti. 21 yaşındaki potansiyelli oyuncu bu sezonu 6.8 sayı, 2.1 ribaund ve 2.2 asist ortalamarıyla bitirmişti. Yılın koçu ise takımı Beretta Famila Schio’yu dörtlü finale taşıma başarısı gösteren Yunan Georgios Dikaioulakos’a gitti. Öte yandan gecede, sezonun en iyi beşleri de belli oldu.

Yunan Koç Georgios Dikaioulakos takımını dörtlü finale taşımanın ödülünü aldı

En iyi beş:

Chelsea Gray (Çukurova Basketbol)

Yvonne Anderson (Tango Bourges Basket)

Breanna Stewart (Fenerbahçe Alagöz Holding)

Alyssa Thomas (ZVVZ USK Praha)

Emma Meesseman (Fenerbahçe Alagöz Holding)

En iyi ikinci beş:

Alina Iagupova (Fenerbahçe Alagöz Holding)

Marina Mabrey (Beretta Famila Schio)

Jelena Brooks (Sopron Basket)

Raquel Carrera (Valencia Basket Club)

Mariella Fasoula (Perfumerias Avenida)