Fenerbahçe ve Beşiktaş'ta şampiyonluk yaşayan Christoph Daum, hastalığından Alman Milli Takımı'na kadar birçok konuda açıklamalarda bulundu.

Christoph Daum 1994-1995’te Beşiktaş’la; 2003-2004 ve 2004-2005 sezonlarında Fenerbahçe ile Süper Lig’de şampiyonluk yaşadı. Alman teknik direktör, 2022 yılında akciğer kanseri olduğunu kamuoyuna duyurdu. Tedavisi süren Daum, sessizliğini RTL’ye yaptığı konuşmayla bozdu.

29. kez kemoterapi göreceğini belirten 70 yaşındaki futbol insanı, “Bilim her gün gelişiyor. Bu yüzden herkesi yalnızca cesaretlendirebilirim. Kanser artık ölüm cezası olmak zorunda değil” dedi. Daum, geçtiğimiz yıl kanserle mücadelesini futbol maçına benzeterek şöyle konuşmuştu: “Teknik direktörken haftada iki maç yaptığımız oluyordu. Futboldaki mücadele hırsı, azim kanserle mücadelemde en büyük motivasyon kaynağım oldu. Şu an zorlu bir maç var ve onu kazanacağıma inanıyorum. Futbolda da bu hastalıkta da pes etmek yok.”

Daum’un gündemindeki başka bir konuysa Almanya Milli Takımı’nı 2021’de bıraktığını açıklayan Tony Kroos’un kadroya tekrar çağrılmasıydı. Alman hoca şunları söyledi: “Bu kararı almazdım. Onun forma giymesi garanti ve buraya forma mücadelesi verecek futbolcuları kötü etkileyecek. Takımın bütünlüğü açısından bu tehlikeli bu durum.”

Christoph Daum: Uyuşturucu maddeye yeterince doydum