Ertuğrul Sağlam yönetimindeki Kocaelispor, küme düşme hattında bulunan Şanlıurfaspor'a 1-0 yenildi. Sürpriz puan kaybı yeşil-siyahlılara lig yükselme yolunda ağır yara verdi.

1. Lig’in 23’üncü haftasında lig üçüncüsü Kocaelispor, kendi evinde Şanlıurfaspor’u ağırladı. Maça çok etkili başlayan Marmara temsilcisi ilk 10 dakikayı baskın geçiren taraftı. Shkirtladze’yle bir topu direkten dönen ev sahibi, bu baskıdan gol çıkaramayınca Şanlıurfaspor mücadeleye ortak olmayı başardı. Konuk ekip çok net pozisyonlar yakalasa da Kocaelispor şansının da yardımıyla soyunma odasına 0-0’lık eşitlikle girmeyi başardı.

Kocaelispor ikinci yarıya Yusuf Cihat Çelik-Ramil Şeydayev değişikliğiyle başladı. İlerleyen dakikalarda Ertuğrul Sağlam, Barış Alıcı ve Joao Amaral hamlelerini de sahaya sürdü fakat yeşil-siyahlılar bir türlü istediği oyunu yakalayamadı. Kalesini gole kapattığı her dakika özgüveni daha da artan Şanlıurfaspor, 1. Lig’in tecrübeli golcüsü Marco Paixao’nun ayağından bulduğu golle 72’nci dakikada öne geçti. Kalan dakikalarda Kocaelispor bulduğu pozisyonlardan bir türlü yararlanamayınca mücadele 1-0’lık Şanlıurfaspor galibiyetiyle sona erdi.

Geçen hafta Boluspor’la berabere kalan Kocaelispor, üst üste iki haftada beş puan kaybetti. Bu kayıplarla ilk iki sıra hedefinin gerisine düşen yeşil-beyazlılar, 43 puanda kalarak ikinci sıradaki Göztepe’nin üç puan ardına düştü. Şanlıurfaspor ise güçlü rakibi karşısında altın değerinde bir üç puanı hanesine yazdırdı. Puanını 22’ye yükselten Urfa, kümede kalma yolunda çok değerli bir galibiyet elde etti.

1. Lig’de günün diğer sonuçları:

Tuzlaspor – Boluspor, 1-2

Giresunspor – Keçiörengücü, 0-1

Fenerbahçe’yi çamurdan ‘yedekler’ çıkardı