EuroLeague ekiplerinden Alman temsilcisi Bayern Münih, takımın başına İspanyol koç Pablo Laso’yu getirdiğini duyurdu.

Bayern Münih’in yeni koçunun Pablo Laso olduğu resmiyet kazandı. EuroLeague ekibi, son birkaç haftadır açıklanması beklenen İspanyol’u resmi olarak duyurdu. Bayern, sezon bitimiyle beraber 3 senedir takımın başında olan Andrea Trinchieri ile yollarını ayırmıştı.

Pablo Laso, 2011-2022 yılları arasında Real Madrid’i çalıştırdıktan sonra takımla yolları ayrılmıştı. Laso, yaşadığı kalp rahatsızlığı sonrası bir sezon dinlendi ve basketbola Bayern Münih’le Almanya’da döndü. İspanyol, Real’i çalıştırdığı 10 sezonda 7 kez EuroLeague dörtlü finali gördü ve 2 kez şampiyonluk yaşadı. Laso, bunun yanı sıra 6 İspanya Ligi, 6 İspanya Kupası ve 6 İspanya Süper Kupası sevinci yaşadı.

Karşıyaka Telekom’un hattını kesti, finalde Efes’in rakibi oldu

Pablo’nun yeni adresi, geçen sezonu EuroLeague’de 11 galibiyet ve 23 mağlubiyetle 15. sırada tamamladı ve play-off dışında kaldı. Bayern, 6 bin kişilik salonundan yeni sezonda 12 bin kişilik salonuna geçmeye hazırlanıyor. Kulüp, futbolda olduğu gibi basketbolda da Avrupa çapında başarı hedefliyor ve bütçe artırımına gidilmesi bekleniyor.

Anadolu Efes finale Fenerbahçe evine gitti