Futbol Federasyonu, bu hafta içi Avrupa'da eleme oynayan üç takımın Süper Lig maçlarını erteledi. Ancak bu erteleme işe yaramadı. Trabzonspor ve Galatasaray eşleşmelerini kaybederken yalnızca Başakşehir tur atladı.

Türk futbolu Avrupa’da dört takımla temsil edilecek. Bu takımlardan hiçbiri Şampiyonlar Ligi’nde yer alamayacak. Eleme yolculuğuna beş takımla çıkan ülkeden Trabzonspor, St Gallen’e boyun eğerek Konferans Ligi vizesi alamadı. Oysa hem Şampiyonlar Ligi potası hem de firesiz Avrupa katılımı için Futbol Federasyonu maç erteleme uygulamasına gitmişti.

Bu uygulama çerçevesinde Galatasaray, Trabzonspor ve Başakşehir’in Süper Lig üçüncü haftasında oynayacağı karşılaşmalar ileri bir tarihe ertelendi. Bu haftayı bay geçen ve maç yapmayacak olan Beşiktaş içinse benzer bir uygulamaya gerek kalmadı. Ancak bu erteleme kararı beklenen sonucu vermedi. Hafta sonu maç oynamayıp takvimi sıkışmayan takımlardan Galatasaray, salı akşamı Young Boys karşısında hayal kırıklığı yaşadı. İstanbul’da oynanan 3-2’lik yenilginin rövanşında sarı-kırmızılılar rakibine gol atamadı. Young Boys 87. dakikada Virginius’un attığı golle maçı kazandı ve Şampiyonlar Ligi’ne gitti. Cimbom Avrupa Ligi’ne katıldı. Galatasaray normal şartlarda üçüncü haftada Gaziantep FK ile karşılaşacaktı.

Bir başka hayal kırıklığı yaratan takım Trabzonspor oldu. İlk karşılaşmada İsviçre’de St Gallen’le 0-0 berabere kalan takım evinde de eşitliği bozamadı ve 90 dakika 1-1 bitti. Uzatmalar da eşitlikle geçilirken penaltılarda tur atlayan taraf St Gallen oldu. Trabzonspor Konferans Ligi’nde lig aşamasına kalamadı ve Avrupa macerası bu sezon için sona erdi. Trabzonspor normal şartlarda üçüncü haftada Kayserispor’u ağırlayacaktı.

Ertelemelerin yaradığı tek takımsa Başakşehir oldu. Başakşehir, St Patricks’e karşı 0-0’ın rövanşında çıktığı mücadeleden 2-0 galip ayrılarak adını Konferans Ligi’nde lig aşamasına yazdırmayı başardı. İstanbul ekibi 2024-25 sezonunda Türk futbolunu Konferans Ligi’nde temsil edecek. normal şartlarda üçüncü haftada Samsunspor deplasmanına çıkacaktı.

Eleme aşaması geride kaldı, Türkiye ülke puanında yeni yerine yerleşti

Rafa Silva’nın başlangıcı muhteşem oldu

Beşiktaş vitesi beşte seviyor

Trabzonspor Konferans’tan penaltılarla ayrıldı

Büyükler çıldırdı: Transferde Fenerbahçe ve Galatasaray’da hareketli saatler