Moto GP’de 8 kez dünya şampiyonu Marc Marquez sakatlığını atlattı. Yaklaşık iki aydır pistlerden uzak kalan isim bu hafta sonu dönmeye hazırlanıyor.

Moto GP’de hafta sonu koşulacak Fransa GP, yarış severlerin merakla beklediği isim Marc Marquez’in dönüşüne sahne olacak. 8 kez dünya şampiyonu İspanyol isim, mart ayında elinden yaşadığı sakatlıktan ötürü bir süredir pistlerden uzak kalmıştı. Son kontrollerinin ardından doktorların onay verdiği Marquez, pistlere dönecek.

Portimao’da sakatlık yaşayan tecrübeli isim üç yarış kaçırdı. Son olarak 26 Mart tarihinde pistlere çıkan Marquez 2020’nin ilk yarışında yine Portimao’da geçirdiği kaza sonrası kol kemiğinden sakatlanmış ve bir sezon boyunca yarışamamıştı. Marquez, genel klasmanda 7 puanla 19. sırada bulunuyor. Bu da lider Pecco Bagnaia’nın 80 puan gerisinde kalmış olmak demek. Geriye sprint yarışlarıyla beraber 16 etkinlik kaldığı ve toplamda 592 potansiyel puanın olduğu düşünülürse bu fark kapanmayacak bir fark değil. Ancak Marquez’in kariyerinin son yıllarına damga vuran sakatlıklardan sonuncusuna nasıl reaksiyon göstereceği merak konusu.

NASCAR pisti boks ringine dönüştü

Marquez dönüşüyle alakalı yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi: “Geri döndüğüm için çok mutluyum. Medikal ekibime profesyonelliklerinden ötürü teşekkür ediyorum. Bir an önce sakatlıktan dönmek istiyorsunuz ancak bu tarz sakatlıklarda tamamen iyileşmek çok önemli. Şimdi tamamen mücadele etmeye odaklıyım, sakatlık beni endişelendirmiyor, tamamen iyileştim.”

Uçan Hollandalı Verstappen gerilerden zirveye kondu