Uçan Hollandalı Verstappen gerilerden zirveye kondu

Formula 1’de sezonun beşinci yarış heyecanı Miami’de yaşanırken güne damgasını vuran isim Max Verstappen oldu. Hollandalı 9. sıradan başladığı yarışta eline geçirdiği zirveyi kimse kaptırmadı.

Spor 8 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Verstappen zafere uzandı, Red Bull Miami'de de duble yaptı.

Cumartesi günü 3. sıralama bölümünün bitimine 2 dakika kala Charles Leclerc’in bariyerlere girmesi sonucu kırmızı bayrak çıktı ve FIA sıralama turlarını bitirdi. Bununla birlikte pole pozisyonu Red Bull’dan Sergio Perez’e giderken şampiyona lideri Max Verstappen 9. sırada kaldı.

Bu şartlar altında başlayan yarış adeta Hollandalının ve Red Bull’un gövde gösterisine dönüştü. Verstappen başlangıçta bir sıra kazanırken sabırla mücadele etti ve 10 tur sonunda 4. sıraya kadar yükseldi. 15. turda Fernando Alonso’nun arkasına takılan Verstappen ilerleyen turlarda rakibini geride bıraktı ve Sergio Perez’in 21. turda pite girmesi sonucu liderliği aldı.

Bahattin Sofuoğlu'nun siftah! İlk kez birincilikBahattin Sofuoğlu’nun siftah! İlk kez birincilik

Bundan sonraki 25 tur boyunca pit stop yapmayan ve bir şekilde lastiklerin eskimesine rağmen liderlik koltuğunu koruyan Verstappen, 46. turda pite geldi. Pitten Perez’in gerisinde çıkan Hollandalının liderliği geri alması yalnızca 2 turunu aldı. 10 tur kala yeniden zirveye çıkan Max, bir daha geri düşmedi ve yarışı kazandı.

Hiçbir sürücünün yarış dışı kalmadığı Amerika’da Perez 2, Fernando Alonso 3. olarak podyumu tamamladılar. Verstappen bu zaferle beraber sürücüler klasmanında puanını 119 yaptı Perez’le arasındaki farkı 14’e çıkardı. Yeniden podyuma dönen Alonso ise 75 puana yükseldi. Azerbaycan’dan sonra Miami’de de duble yapan Red Bull, 224 puana geldi ve en yakın rakibi Aston Martin’in 122 puan önünde yer aldı.

Toprak Razgatlıoğlu İspanya’da kürsüye çıktıToprak Razgatlıoğlu İspanya’da kürsüye çıktı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.