Toprak Razgatlıoğlu İspanya’da kürsüye çıktı

Milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, Dünya Süperbike Şampiyonası’nın İspanya’daki dördüncü ayağının ilk yarışını ikinci sırada tamamladı.

Spor 7 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Toprak'ın İspanya hafta sonu ikincilikle başladı.

2021 Süperbike Dünya Şampiyonu motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, 2023 sezonunun dördüncü yarışında İspanya’da sahne aldı. Toprak, yarışa 8. cepten başladı. İlk 3 turda gayet iyi bir yarış çıkaran temsilcimiz dördüncü sıraya kadar yükseldi ancak yarış, Brezilyalı Eric Granado’nun yaşadığı korkutucu kaza sonrası durdu. Granado hastaneye kaldırıldı ve yarış 17 tur sürecek şekilde yeniden startla başladı.

Yarış yeniden başladıktan sonra ilk kısımdaki ritmini bulamayan Toprak, 6. sıraya geriledi. İlerleyen bölümde önündeki rakiplerinin yarış dışı kalması ve uzun tur cezaları alması sonucu stabil sürüşünü sürdürerek üçüncü sıraya çıkan temsilcimiz, son turda  Jonathan Rea’i geride bırakarak ikinci sıraya yükseldi. Toprak damalı bayrağı bu ikinci olarak gördü. Yarışı kazanan isimse baştan sona lider olan ev sahibi Alvaro Bautista oldu.

Rus Mazepin pistten önce mahkemeye çıkmak zorunda!Rus Mazepin pistten önce mahkemeye çıkmak zorunda!

Superbike 2023 sezonu genel klasmanda 138 puanı bulunan Toprak, 199 puanı bulunan Alvaro Bautista’nın ardından ikinci sırada. Pata Yamaha Prometeon adına yarışan temsilcimiz, bugün 15.00’te İspanya yarışının ikinci ayağı için tekrar pistte olacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.