Massa 2008 şampiyonluğunu istiyor!

Eski F1 pilotu Felipe Massa, 2008 sezonu şampiyonluğu için mahkemeye başvurmaya hazırlanıyor.

Spor 5 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Felipe Massa, Lewis Hamilton'ın ilk şampiyonluğunu mahkemeye taşıyor

Bir şampiyonluk, üzerinden kaç sene geçtikten sonra dava edilebilir? Brezilya’nın efsane pilotlarından Felipe Massa, bu soruya kendi cephesinden “15 sene” olarak cevap vermeye hazırlanıyor.

Brezilyalı eski pilot, kariyerinin tek şampiyonluğuna yaklaştığı 2008 sezonunun meşruluğunun onaylanması adına mahkeme yoluna gidecek. Bunun sebebi de dönemi FIA lideri Bernie Ecclestone’un yaptığı açıklamalar.

Ecclestone, 2008’de Singapur Grand Prix’sinin Fernando Alonso lehine tescil edilmesinin yanlış olduğunu ve o günlerde sporun itibarını korumak adına kararın değiştirilmediğini açıkladı. F1 Insider’a konuşan Ecclestone şöyle konuştu: “O dönemde dünya şampiyonluğu sıralaması FIA ödül töreninden sonra dokunulmazdı. Yani Hamilton dünya şampiyonu olarak duyurulmuştu ve her şey yolundaydı. Fakat kurallara göre bizim Singapur’daki yarışı iptal etmemiz gerekiyordu. Bu da yarışın dünya şampiyonluğu sıralamasına dahil olmayacağı anlamına geliyordu. Sonuç böyle olsa Lewis Hamilton değil Felipe Massa sezonu şampiyon olarak tamamlayacaktı.”

Avustralya'da kaza yapan yapana! Verstappen'in zaferiAvustralya’da kaza yapan yapana! Verstappen’in zaferi
Hamilton, söz konusu yarışı 3. sırada tamamlamış ve şampiyonluğun kaderini etkileyen puanları toplamıştı. Massa ise o yarışı 13. sırada bitirmiş, pistten puansız ayrılarak şampiyonluk yarışında kan kaybetmişti.

Formula 1 tarihinde önemli yeri olan ve son yarışın son turuna kadar kazananın belli olmadığı 2008 sezonu, Lewis Hamilton efsanesinin şampiyonluklarına başladığı sezon olarak kayıtlarda yer alıyor.

Nelson Piquet Jr’nin bariyerlerde olduğu an

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.