Eski Fenerbahçeli Vedat Muriç bu sezon La Liga’da kendini buldu. Mallorca’da forma giyen Kosovalı yıldız forvet, takımının Celta Vigo’yu deplasmanda 1-0 mağlup ettiği maçta 16 hava topu mücadelesi kazanarak bu sezon için lig rekoru kırdı.

Vedat Muriç, Fenerbahçe’den Lazio’ya 20 milyon Euro karşılığında transfer olduğunda kendisinden beklentiler büyüktü. Hem Türkiye Ligi’ni temsil etmesi hem de İtalya Serie A gibi fiziğini en iyi şekilde kullanabilecek bir ligde olması içinden transfer, yalnızca maddi açıdan değil uzun vadede sportif açıdan da kazan-kazan olarak görünüyordu.

Ancak Vedat, İtalya’ya adapte olamadı ve Lazio’da bekleneni veremedi. Bunun üzerine Mallorca’ya kiralanan Muriç, burada gösterdiği performansla İspanyol kulübünde kalıcı olabileceğini kanıtladı. Lazio, 8 milyon Euro karşılığında Vedat’ı geçtiğimiz yaz Mallorca’ya gönderdi.

Dani Alves itiraf etti: Yalan söyledim

La Liga’da kendini buldu

Vedat Muriç, hedefi ligde kalmak ve orta sıralarda kalıcı olabilmek olan Mallorca’nın değişmez parçalarından birine dönüştü. Fiziksel kapasitesi ve rakip savunmacıların korkulu rüyası olmasıyla beraber ilk 11’e yerleşen Vedat Muriç, bu sezon La Liga’da 29 maçın 26’sında forma giydi ve bu maçlarda takımına 12 gol, 2 asistle katkı sağladı. Muriç, Lazio’ya transfer olduğu 2020-21 sezonunda toplam 34 maça çıkmış ve bu maçlarda yalnızca 2 gol, 1 asist üretebilmişti. Kosovalı, 2021-22 sezonunda 11 Serie A maçında fileleri havalandıramazken Mallorca formasıyla La Liga’da 16 maçta 5 gol ve 3 asist yapmıştı. Çizme’yle yıldızı bağdaşmayan 28 yaşındaki oyuncu, bu süreçte La Liga’ya çok daha uygun olduğunu kanıtlamıştı.

Mallorca, bu sezon şu ana kadar topladığı 37 puanla 11. sırada bulunurken düşme hattının fazlasıyla uzağında bir şekilde son düzlüğe giriyor. Vedat Muriç’in de Mallorca’nın bu durumda olmasında büyük payı var.

Vedat’ın etkisi Mallorca’yı hedefine taşıdı!

Açık ara farkla rekor!

Muriç, geçtiğimiz pazartesi akşamı oynanan Celta Vigo maçında adeta formunun zirvesine çıktı. Golcü futbolcu her ne kadar skor üretiminde takımına destek olamamış olsa da rakip savunmacıları bezdiren performansı yine dikkat çekti. Kendisine gelen uzun topların çoğunda rakiplerine üstünlük kuran Muriç, bu yolla adeta ulaşılamaz bir rekora da imza attı.

Vigo deplasmanında boy avantajını sonuna kadar kullanan oyuncu, Celta Vigo’nun stoper ikilisi için hava mücadelelerini kabusa çevirdi. 1.86’lık Unai Nunez ve 1.84’lük Joseph Aidoo’yla boğuşan Kosovalı, maç boyunca tam 16 hava mücadelesi kazandı. Muriç, bu alanda La Liga’nın bu sezon için rekorunu kırdı. Vedat bu rekorla beraber çıtayı ulaşılamaz bir noktaya çıkarmış olabilir. Zira bu alanda Vedat, en yakın rakibinden 4 fazla hava topu mücadelesi kazanarak bu rekoru kırdı.

Fenerbahçe’den giderken uğruna harcanan para tartışılan ve gittiğinde de beklentileri karşılayamayan Vedat’ın kariyerinin yeniden Türkiye’ye dönerek biteceği bile konuşulmuştu. Ancak Muriç, La Liga’da bulduğu ritimle beraber adından söz ettiriyor. Son olarak ulaşılması zor bir rekora imza atan oyuncunun Haziran 2027’ye dek takımıyla sözleşmesi bulunuyor.