31 yaşında aktif futbol hayatını noktalayan eski Beşiktaş kaptanı Oğuzhan Özyakup'tan çok konuşulacak itiraf geldi: 2015 yılında panik ataklar geçirmeye başladım. Üzerinde çok çalıştım ama nüksetti. Bu olay kararımda etkili oldu.

Beşiktaş ile üç Süper Lig, bir Türkiye Kupası ve bir Süper Kupa şampiyonluğu yaşayan Oğuzhan Özyakup, geçtiğimiz günlerde futbolu bıraktığını açıkladı. Son olarak Hollanda ekibi Fortuna Sittard’da forma giyen 31 yaşındaki eski oyuncu, emeklilik kararı almasının sebebini açıkladı. ESPN’e konuşan Oğuzhan Özyakup’un açıklamaları şu şekilde…

Kalmam kulübe haksızlık olurdu: Fortuna Sittard ile sözleşmemi uzatma konusunda görüşmeler yaptım ama bilinçaltımda zaten devam etmek istemediğimi biliyordum. Kendimden en iyi şekilde yararlanmak için her gün elimden gelen her şeyi yapmak isteyip istemediğimi düşünmeye başladım. Bir yerde sözleşme imzalamamın kendime, takım arkadaşlarıma ve taraftarlara haksızlık olacağı sonucuna vardım.

Panik ataklarım nüksetti: 2015 yılında panik ataklar geçirmeye başladım. Üzerinde çok çalıştım ama daha sonra nüksetti. Bu olay, futbolu bırakma kararı almamda etkili oldu. Daha pek çok futbolcunun bundan muzdarip olduğunu biliyorum. Hepsine, özellikle de genç çocuklara bu konuda insanlarla konuşmalarını tavsiye ediyorum. Yalnız değilsiniz. Kız kardeşim de bana yardımcı oldu ve birkaç hafta içinde bir mental koçla çalıştım. Bana çok yardımcı oldu.

Bu hayat bana uygun değil: Eğer burada Ajax’ta oynuyorsanız, maçtan sonraki gün öğle yemeği için Amsterdam’a gidebilirsiniz, çok fazla insan sizi rahatsız etmez. Türkiye’de bu mümkün değil. Geçmişe baktığımda karakterimin bu hayata uygun olmadığını düşünüyorum.

Porto Ricolu voleybolcunun Bursa’daki ölümünde mantarlı tavuk salatası şüphesi

Panik atak nedir?

Panik atak, ani ve düzenli olarak bir panik ya da korku hissinin etkisi altında kalınan bir anksiyete bozukluğu. Diğer birçok ruhsal rahatsızlık durumunda olduğu gibi, panik atağın da kesin nedeni tam olarak bilinmiyor. Panik atak esnasında kişi anksiyetenin yanı sıra çeşitli fiziksel ve zihinsel semptomlar ile karşılaşır. Panik atak geçiren kişiler ani tuvalet ihtiyacı, ateş basması, baş dönmesi, baygın hissetme, boğulma hissi, dehşet hissi ya da ölme korkusu, genel titreme, göğüs ağrısı, hızlı kalp atışı, kulaklarda çınlama, kuru ağız, mide bulantısı, nefes darlığı, parmaklarda karıncalanma, terleme, üşüme, uyuşma veya iğne batması hissi, vücuttan kopuk hissetmek gibi semptomlar yaşayabilir.

Galatasaray’ın eski yöneticisi savcılığa gitti: İşte karaborsa bilette tüm iddialar