Parkedeki derbiyi Galatasaray kazandı
Rezan Epözdemir, Galatasaray'daki karaborsa bilet iddialarını savcılığa taşıdı. Dilekçede usulsüzlüğün nasıl yapıldığına dair birçok iddia yer aldı, biri Dursun Özbek'in şöförü biri kulüp profesyoneli iki kişinin ismi verildi, yöneticiler suçlandı.
Hayri Kozak’ın Galatasaray Divan Kurulu’nda gündeme getirdiği, devamında ise Fatih Altaylı’nın sürekli yeni söylemler ortaya attığı karaborsa bilet iddialarına ilişkin Galatasaray’da basına kapalı Divan Kurulu oturumu yapıldı. Toplantıda Altaylı başta olmak üzere birçok üye Dursun Özbek ve yönetimini bu konuda kürsüye gelerek sorguladı fakat Başkan Özbek’in yanıtları Galatasaray içindeki muhalefeti tatmin etmedi.
Bilet iddialarına ilişkin toplanan Divan Kurulu’nda konuşan isimlerden biri de Burak Elmas döneminde yöneticilik de yapan ve son olarak Süheyl Batum’un listesinde aday olarak Dursun Özbek’e karşı seçime Süheyl Batum’un yanında giren avukat Rezan Epözdemir’di. Epözdemir, Divan Kurulu’ndaki görüşmelerden bir sonuç çıkmayınca konuyu İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na taşıdı ve resmi bir suç duyurusunda bulundu. Sports Digitale’in yayınladığı belgelere göre Epözdemir suç duyurusunda karaborsa bilet satışının nasıl yapıldığına dair iddialarda bulundu ve kulüp çalışanlarıyla yöneticilerin de bulunduğu birçok isim verdi. Eski Galatasaray yöneticisinin suçlamaları özetle şöyle…
* Passolig, kulüp ile bilet satın almak isteyen taraftarın arasında sağlıklı bir para alışverişi sağlayan ve taraftarın kişisel verilerini güvenli bir havuzda tutan hizmet sağlayıcıdır. Dolayısıyla karaborsa faaliyetinin kulüp içerisinden yönetici ve profesyonellerin dahli olmadan gerçekleştirilmesi hukuken ve fiilen mümkün değil.
* Galatasaray’ın son iki yıl içinde Rams Park’ta yaptığı maç biletleri ve sezonluk kombinelerin saniyeler içinde tükenmesi gibi hayatın olağan akışına ve mantık kurallarına aykırı bir durum yaşanmakta. Bir Passolig kullanıcısının bileti alması bir kaç dakika sürmekte. Bilhassa bu durumun bilet ücreti yüksek müsabakalarda gerçekleşmesi bilet organizasyonundan sorumlu ve yetkili yönetici ile kulübün profesyonel çalışanı tarafından veya bunu yapmaya ehil kişilerce satışın dondurulması suretiyle yapıldığı şüphesini haklı olarak doğurdu.
* Kulübün bilet satışlarından ve kombinelerden sorumlu kişinin yardımcısı durumundaki Emircan’ın kulüpteki görevi bu konunun gündeme gelmesinden sonra niye değiştirildi? Bu kişinin hesapları hemen incelenmeli. Çünkü kulüp içinden gelen bilgilere göre paralar bu kişinin hesabına aktarılıyor. Oradan paylaştırılıyor.
* Kulüp yönetiminde önemli bir kişinin (Editörün notu: Dursun Özbek) şoförü olarak bilinen Ümit Bey’in banka hesapları hemen incelenmeli. Bu hesaba gelen paralar varsa kaynağı sorgulanmalı.
* Galatasaray’ın stadındaki kamera kayıtları incelendiğinde stat güvenlik odasının arka tarafındaki gizli bir oda dikkat çekecektir. Derbi maçlarında ve önemli karşılaşmaların oynandığı günlerde bu odayı üç kişinin üs olarak kullandığı görülecek. Bu üç kişi Eray Yazgan (Galatasaray Genel Sekreteri), Alper Narman (Galatasaray yöneticisi) ve Bora Bahçetepe (Galatasaray yöneticisi). Kulüp çalışanının bana verdiği bilgiye göre kayıt dışı bilet operasyonu bu odadan idare ediliyor. Güvenlik kamerası kayıtları silinmeden bu kayıtların güvence altına alınması gerek.
* Tüm bunlar bana kulüp çalışanları tarafından aktarılan bilgiler. Bu rezaleti organize edenler şu anda harıl harıl savcı organize etmeye çalışıyor. Kaçınılmaz hale gelen soruşturmanın hiç değilse Galatasaray üyesi ve işi kapatacak bir savcıya verilmesi için siyasi güçlerini kullanıyorlar. Bunun için federasyon yönetiminde bulunan bir Galatasaraylı yöneticiyi kullanıyorlar. Soruşturmanın savcı A.A.’ya verilmesi halinde bu dosyanın kapatılacağını düşünüyorlar.
* Sosyal medya platformlarında bir takım mağdurların delillerle desteklenen anlatımları suça konu eylemde yetkili kişilerin dahli olduğuna dair şüpheyi kuvvetlendirdi.
Epözdemir, karaborsacılığın kulüpte görev alan yönetici ya da profesyonellerin dahli olmadan yapılabilmesinin mümkün olmadığını ve biletlerin saniyeler içerisinde tükenmesinin bu eylemin gerçekleştiğine dair şüphe doğurduğuna dikkat çekti ve savcıdan şu taleplerde bulundu…
1-) İddia sahipleri ile iddialarda adı geçen kişilerin ve Galatasaray Spor Kulübü’nün bilet ve kombine organizasyonundan sorumlu ve görevli kişilerin ifadelerinin temin edilmesi.
2-) Aktifbank’a (Aktif Yatırım Bankası A.Ş.) müzekkere yazılarak passolig sisteminde son iki yıl içerisinde Galatasaray Spor Kulübü’ne ayrılan bilet sayısını ve yapılan alım ve aktarımları, özellikle toplu alımları gösteren kayıtların celbi.
a) Gelen müzekkere cevabında, sürekli olarak aynı T.C. kimlik numaralı kişilere yükleme yapılıp yapılmadığının ve bu T.C. kimlik numaralarından üçüncü kişilere devir gerçekleşip gerçekleşmediğinin incelenmesi.
b) Bu yönde bir tespit söz konusu olur ise, bu T.C. kimlik numaralı kişilerin ifadelerinin temin edilmesini ve iddialarda adı geçen diğer kişiler ve kulüp profesyonelleri ile aralarındaki ilişkiyi ortaya koymak üzere HTS ve baz sinyalizasyon kayıtlarının dosyaya celp edilmesi.
c) Yine bu T.C. kimlik numaralı kişilerin aktif ve pasif (yakın zamanda kapatılanlar dahil) banka hesap dökümlerinin dosyaya celbi.
ç) Önceden belirlenmiş bu T.C. kimlik numaraları üzerinden devir yapılan üçüncü kişilerin kimlik bilgilerinin tespiti sonrası bilet satın alma işlemini nereden gerçekleştirdiklerinin ve ödeme yöntemlerinin belirlenebilmesi için ifadelerine başvurulması.
d) Biletlerin tükendiğine ilişkin açıklama yapıldıktan veya Passolig sistemi üzerinden bilet satışı durdurulduktan sonra kulüp tarafından üçüncü kişilere bilet tanımlaması yapılıp yapılmadığının tespit edilmesi.
e) Tüzel kişilere toplu şekilde bilet yüklemesi yapıldıysa bu aktarımın hangi kapsamda yapıldığının, kulüp ve toplu bilet yüklemesi yapılan tüzel kişiler arasında bir sponsorluk anlaşmasının bulunup bulunmadığının araştırılmasını ve bu tüzel kişilerin yetkililerinin ifadelerinin temin edilmesi.
f) Yine bu tüzel kişiliklerin yetkilileriyle irtibatı ve ilişkisi olan kulüp profesyonelleri ve yöneticileri ile üçüncü kişilerin arasındaki HTS ve baz sinyalizasyon kayıtlarının dosyaya celp edilmesi.
3-) Yine iddialarda adı geçenlerin banka hesap kayıtlarının celbi ile bilirkişi vasıtasıyla dökümünün yaptırılmasını, varsa olağandışı hesap hareketlerinin tespit edilmesi.
4-) MASAK’a müzekkere yazılarak, 5237 sayılı TCK m. 282’de düzenlenen ‘Suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama”’ suçunun işlenip işlenmediği konusunda ayrıntılı inceleme ve araştırma yaptırılması.
5-) Stat güvenlik odası arkasında bulunduğu iddia edilen gizli odayı gören kamera kayıtlarının kaybolmadan önce evleviyetle celbi ile bilirkişi vasıtasıyla inceleme yaptırılması.
6-) Toplanan deliller mucibince koşulların oluşması halinde 5271 sayılı CMK 100 vd. maddeleri uyarınca ‘tutuklama'”, madde 128 uyarınca ‘taşınmazlara, hak ve alacaklara el koyma’, madde 135 uyarınca ‘iletişimin tespiti, dinlenmesi ve kayda alınması’ ile madde 140’da düzenlenen ‘teknik araçlarla izleme’ başta olmak üzere gerekli koruma tedbirlerinin tatbiki.
7-) İlgililer hakkında iddianame düzenleyerek emsal mahiyette cezalandırılmaları için kamu davası ikame edilmesi.