Premier Lig'in 23. haftasının kapanış maçında Manchester City geri düşmesine rağmen Brentford'ı 3-1 yendi. City'de Phil Foden hat-trick yaptı.

Arsenal’ın Liverpool’u yendiği haftada zirveye yaklaşmayı hedefleyen Manchester City, Brentford’a konuk oldu. İki maç eksiğiyle karşılaşmaya çıkan konuk ekip çok hızlı başladı. Üst üste pozisyonlar bulan ve ceza alanı dışından şutlarla rakibini zorlayan takıma karşı kaleci Flekken mükemmel bir performans sergiledi. İlk yarıda tam dokuz kurtarışla 2016-17 sezonundan bu yana ilk devrede en fazla kurtarış yapan kaleci oldu. Brentford 21. dakikada Neil Maupay’ın golüyle öne geçti. Flekken yalnızca kurtarışlarıyla değil bu golde yaptığı asistle de ön plana çıktı. Bu sezon Premier Lig’de asist yapan ilk kaleci oldu.

Ancak Brentford kalesi ilk yarının son dakikasında yıkıldı. İçeri gelen ortayı uzaklaştırmaya çalışan Pinnock adeta Foden’a asist yaptı. Foden ikramı geri çevirmedi, City’nin kaleyi bulan 10. şutu filelere gitti. İkinci yarıya da hızlı başlayan City, Kevin De Bruyne’nin mükemmel ortasında Foden’la öne geçti. 70. dakikada maçın fişini çeken gol yine İngiliz yetenekten geldi ve City karşılaşmayı 3-1 kazandı. Pep Guardiola’nın öğrencileri puanını 49’a yükseltti ve lider Liverpool’un arkasına bir maç eksikle yerleşti. Brentford 22 puanla 15. sırada kaldı.

Beş milyar liralık hata Liverpool’a pahalıya patladı