Beş milyar liralık hata Liverpool’a pahalıya patladı

Liverpool'un Arsenal'a 3-1 kaybettiği maça Alisson ve Van Dijk'ın yaptıkları hata sonucu takımlarına yedirdikleri gol damga vurdu. Liverpool'a toplam 5 milyar liralık bonservis maliyeti olan ikili şampiyonluk yarışında takımlarını zora soktu.

Spor 6 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

Mohamed Salah’ın Afrika Kupası’nda yaşadığı sakatlık nedeniyle oynayamadığı maçta Arsenal’a karşı 1-0’dan geri gelip eşitliği yakalayan Liverpool, tam da oyunda üstünlüğü ele geçirip öne geçme sayısını kovalarken kaleci Alisson ve kaptan Van Dijk’ın ortaklaşa hatasıyla golü kalesinde gördü. Şampiyonluğu hedefleyen kırmızılara en ağır darbe savunmada en çok güvendiklerinden geldi. Londra temsilcisi karşısında alınan yenilgiyle yaralanan Kırmızılar hem Arsenal’le puan farkının ikiye inmesine, hem de muhtemel tehlike Manchester City’nin farkı eritmesine üzüledursun, milyarlık oyuncularından kaynaklı hatayla bu duruma düşmeleri, futbolun cilveli yanını izleyenlere oyunun en üst seviyesinde tekrar hatırlattı.

Liverpool’a katıldıkları gün özelinde kendi mevkilerinin en yüksek bonservis bedeli ödenen oyuncuları olan bu ikili, toplam 147 milyon euro (yaklaşık beş milyar TL) bedelle Merseyside ekibine katılmışlardı. Takımlarıyla birer tane Premier Lig, FA Cup, Şampiyonlar Ligi ve UEFA Süper Kupa şampiyonluğu yaşayan ikili, kazanılan tüm başarılarda savunmada yaptıkları işlerle ön plana çıkan isimlerdi. Jürgen Klopp’un veda sezonuna dönüşen yılda tüm eksiklere rağmen şampiyonluğa ilerleyen Liverpool’da ezeli rakip Arsenal’a karşı yapılan bu hata kırmızılara pahalıya patladı.

Premier Lig’de en yakın rakibiyle puan farkını beşe kadar çıkaran Liverpool, şu an hala liderlik koltuğunda otursa da fark artık iki. Jürgen Klopp sezon sonu lig şampiyonluğuyla Anfield’a veda ederse bu hata tatlı bir tebessümle anılacak, ancak diğer senaryoda milyarlık bir fiyasko olarak Liverpool taraftarlarının ‘keşke’lerle dolu günlüğünde diğer hüzünlü anların yanına eklenen yeni bir sayfada kendisine yer bulacak..

Zirvede hataların maçı, kazanan ArsenalZirvede hataların maçı, kazanan Arsenal

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.