Zirvede hataların maçı, kazanan Arsenal

Premier Lig'de şampiyonluk yarışında Arsenal ve Liverpool karşı karşıya geldi. Savunma hatalarının damga vurduğu mücadeleyi 3-1 kazanan taraf ev sahibi Arsenal oldu.

Spor 5 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Arsenal, aldığı üç puanla şampiyonluk yarışında 'ben de varım' dedi.

Jürgen Klopp’un sezon sonu ayrılacağını açıklaması üzerine bu sezonki Liverpool maçlarının kıymeti arttı. Hele de şampiyonluk yolunda ligin zirvesinde oldukları düşünülürse söz konusu değer daha da katlanıyor. İşte Arsenal deplasmanı da liderin şampiyonluktaki direkt rakibiyle Klopp yönetiminde çıktığı bir deplasman olması açısından önemliydi. Aralık ayını iyi geçiremeyen ve yeni yıla zirveden kopuk giren Arsenal için üç puan tek çareydi.

Maç da Topçular’ın bu bilinçteki performansıyla başladı. Öyle ki sezon boyunca yaptığı tempolu baskıyla rakiplerini boğan Liverpool’dan eser yoktu. Baskı henüz 14. dakikada sonuç verdi. Odegaard’ın savunma arkasına attığı topta Kai Havertz karşı karşıya kaldı. Alman futbolcunun şutunu kurtaran Alisson seken topta Bukayo Saka’ya engel olamadı. 1-0 öne geçen Arsenal devre boyunca oyunun kontrolünü elinde tutarken karşılaşmanın kırılma anlarından biri ilk devrenin son saniyelerinde yaşandı. Luis Diaz’a doğru atılan topta rakibiyle top arasına vücudunu koyan William Saliba ve kaleci David Raya anlaşamadı. Diaz topa ayak soktu, top Gabriel’in eline çarpıp ağlarla buluştu, devre böylece 1-1 bitti.

Futbolda gelir şampiyonu Real Madrid: Manchester City'yi geçtilerFutbolda gelir şampiyonu Real Madrid: Manchester City’yi geçtiler

İkinci yarıya Liverpool ilk yarıya nazaran daha iyi başladı. Devre boyunca attığı şut sayısına ve rakip ceza alanında topla buluşma sayısına henüz 15-20 dakikalık kısımda ulaşmayı başaran Kırmızılar daha fazla duran top kazanan ve tehlike yaratan takımdı. Ancak maçın ikinci kırılması 67’de Gabriel’in attığı uzun topla yaşandı. Kaleci Alisson ve Virgil van Dijk anlaşamadılar. Bu anlaşmazlığı fırsat bilen Gabriel Martinelli hatayı affetmedi topu boş ağlara gönderdi.

Bu gol biraz olsun Liverpool’un direncini düşürdü. Arsenal topun arkasına geçip rakibinin fırsat üretmesine engel oldu. Ceza alanı dışından atılan şutlar ve kornerlerden gelen ortalarla tehlike yaratmaya çalışan Liverpool başarılı olamadı. Savunmacı Ibrahima Konate’nin 88. dakikada ikinci sarıdan kırmızı görmesiyle Arsenal iyice rahatladı. Kuzey Londra ekibi maçın fişini 90+2. dakikada çekti. Oyuna ikinci yarıda dahil olan Leandro Trossard’ın dar açıdan yaptığı vuruşta van Dijk’a çarpan top Alisson’un bacakları arasından geçip ağlara gitti.

Karşılaşmayı 3-1 kazanan Arsenal puanını 49’a yükselterek Liverpool’la arasındaki farkı iki puana indirdi. Liverpool liderliğini korurken Manchester City eksik iki maçını kazanması halinde rakibini geride bırakıp Premier Lig’de liderlik koltuğuna yerleşecek.

Jürgen Klopp’un veda hediyesi: Conor BradleyJürgen Klopp’un veda hediyesi: Conor Bradley

Premier Lig’de günün diğer sonuçları:

Manchester United-West Ham United 3-0

Chelsea-Wolverhampton 2-4

Bournemouth-Notthingham Forest 1-1

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.