Transfer açıklandı: Dünya şampiyonu orta saha Liverpool’da

Liverpool, Brighton ile başarılı bir sezon geçiren 24 yaşındaki orta saha oyuncusu Alexis Mac Allister’ı kadrosuna kattığını duyurdu.

Spor 9 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Liverpool, transferi duyurdu.

Premier Lig’de geçtiğimiz sezonun hayal kırıklığı yaşayan takımlarından Liverpool, orta sahaya ilk takviyesini yaptı. Takım, Alexis Mac Allister transferini duyurdu. 24 yaşındaki Arjantinli orta saha oyuncusu 2022 Dünya Kupası’nda Milli Takımıyla zafere uzanmıştı. Mac Allister geçtiğimiz sezonu Brighton’da geçirmiş ve gösterdiği performansla büyük beğeni toplamıştı.

Liverpool, transfer için Brighton’a oyuncunun serbest kalma bedeli olan 35 milyon sterlin oldu. Mac Allister yeni takımında 10 numaralı formayı giyecek. Liverpool için bu, bu yaz yapılan son orta saha transferi olmayacak zira Jürgen Klopp, sezon içinde söz konusu pozisyonda revizyona gideceklerini belirtmişti.

Messi 1 milyar euro’yu geri çevirdi, Miami'ye gittiMessi 1 milyar euro’yu geri çevirdi, Miami’ye gitti

Mac Allister, geçen sezon Brighton formasıyla toplam 40 maçta boy gösterdi ve 12 gol atıp 3 asist yaptı. Arjantinli transferin resmileşmesinin ardından ilk açıklamalarında “İnanılmaz hissediyorum. Bu, bir rüyanın gerçekleşmesi gibi, burada olmak harika, hemen başlamak için sabırsızlanıyorum. Sezon öncesi döneminin ilk günüyle beraber burada olmak istiyordum. Her şeyin bu kadar hızlı olması güzel” dedi.

Suudi prens futbola el koydu... Petro-dolarlar yıldızlara akıyor!Suudi prens futbola el koydu… Petro-dolarlar yıldızlara akıyor!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.