Messi 1 milyar euro’yu geri çevirdi, Miami’ye gitti

Arjantinli dünya yıldızı Lionel Messi, Suudi Arabistan’dan gelen 1 milyar euro’luk teklifi geri çevirdi ve MLS ekibi Inter Miami'ye transfer oldu.

Spor 8 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Leo, Amerika'ya doğru.

Yaz transfer döneminin en çok konuşulan ismi Lionel Messi kararını verdi. 35 yaşındaki Arjantinli yıldız Amerikan Futbol Ligi MLS ekiplerinden Inter Miami’nin teklifini kabul etti. Leo, kariyerine Amerika’da devam edecek.

Fransız spor gazetesi L’Equipe’in haberine göre Suudi Arabistan seçeneği oyuncunun eşi Antonella tarafından veto edildi. Dolayısıyla oyuncu 1 milyar Euro’ya varan teklifi geri çevirdi. Barcelona seçeneği ise kulübün durumundan ötürü ortadan kalktı. Barça’nın transferi gerçekleştirmek için oyuncu satma zorunluluğu bu senaryoyu zora soktu. Bir söylenti, Miami’nin oyuncuyu 6 ay veya 12 aylığına Barcelona’ya kiralayabileceği yönündeydi ancak bu seçenek de gerçekleşmedi. Messi, seneye MLS’te boy gösterecek.

Suudi prens futbola el koydu... Petro-dolarlar yıldızlara akıyor!Suudi prens futbola el koydu… Petro-dolarlar yıldızlara akıyor!

Miami’ye transfer olduğunu bizzat açıklayan Messi, “Barcelona’ya geri dönmeyeceğim. Inter Miami’ye gideceğim. Futbolu farklı bir şekilde deneyimlemek için MLS’e gitmenin zamanı gelmişti. Barcelona’ya geri dönmeyi çok istiyordum, dönebileceğim için çok heyecanlıydım ama bir yandan da ayrılırken yaşadıklarımdan sonra tekrar aynı durumda olmak istemiyordum. La Liga’nın dönüşümü kabul ettiğini ve her şeyin yolunda olduğunu duymuş olsam da başka pek çok şeyin de gerçekleşmesi gerekiyordu. Barcelona’nın oyuncu satması ve maaşları düşürmesi gerektiğini duydum, tüm bunları yaşamak istemedim” şeklinde konuştu. Messi, konunun para olmadığını şayet parayı önemsiyor olsa Arabistan’a gidebileceğini dile getirdi.

Dortmund açıkladı, Real kare ası tamamladı: Bellingham Madrid’de!Dortmund açıkladı, Real kare ası tamamladı: Bellingham Madrid’de!

Oyuncu, “Bir gün Jordi Alba, Busquets, Iniesta veya Xavi gibi Barcelona’ya veda etmek isterim” dedi. Messi, ailesini düşünerek karar aldığını belirterek, “PSG’de geçirdiğim 2 yıl; eğlenmediğim, mutsuz olduğum ve aile hayatımı etkileyen bir 2 yıl oldu. Hayatta, spot ışıklarından çıkmak istediğim bir noktaya geldim, ailem ile vakit geçireceğim” dedi.

Barcelona Messi’nin kararına saygı duydu

Messi’nin açıklamalarının ardından bir açıklama da Barcelona’dan geldi. Kulüp, “5 Haziran Pazartesi günü, Lionel Messi’nin babası ve temsilcisi Jorge Messi, Barcelona’dan teklif almasına rağmen, oyuncunun Inter Miami’ye gitme kararını kulübe bildirdi. Başkan Laporta, Messi’nin son yıllarda maruz kaldığı baskı ve spot ışıklarından uzak, daha az talebin olduğu bir ligde mücadele etme kararına saygı duydu” açıklamasıyla transferi doğruladı.

Messi’nin Inter Miami’den yıllık ne kadar ücret alacağı ve diğer yan anlaşmalar açıklanmadı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.