Messi’nin Barcelona’ya transferi için imzaladığı peçete açık artırmaya çıkıyor

Futbolun gördüğü en ikonik isimlerden Lionel Messi'nin Barcelona'ya transferi için imza attığı peçete açık artırmada satışa sunulacak.

Spor 2 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Messi'nin Barcelona'daki ilk imzası satışa çıkıyor.

Lionel Messi 2022 Dünya Kupası’nı kazanan Arjantin Milli Takımı’na önderlik ettikten sonra bir kesim futbolsevere göre tarihin en iyisi olarak adlandırılmaya başladı. Messi kariyerinin başından 2021 yılına kadar formasını giydiği Barcelona’yla kulüp kariyerinde elde etmedik başarı bırakmamıştı.

Arjantinli sporcunun henüz 13 yaşında Barcelona’ya transfer olmak için imza attığı peçetenin açık artırmaya çıkacağı belirtildi. İngiliz müzayede evi Bonhams’in yaptığı açıklamaya göre dönemin Barcelona Sportif Direktörü Carles Rexach ve danışman Josep Minguella ile menajer Horacio Gaggioli’nin imzaları olan peçetenin açılış fiyatı 300 bin sterlin olacak.

Arjantin'in yeni Messi'si Guardiola'ya emanetArjantin’in yeni Messi’si Guardiola’ya emanet

Mart ayında açık artırmaya çıkacak peçetede “Barselona’da 14 Aralık 2000 tarihinde Minguella ve Horacio’nun huzurunda Rexach kendi sorumluluğu altında ve herhangi bir karşı görüşe bakılmaksızın üzerinde anlaşılan miktarlara uyularak Lionel Messi ile sözleşme imzalanacağını bu belgeyle kabul eder” sözleri yer alıyor.

Kupaya doymamıştı

Anlaşmanın Barcelona’da bir tenis kulübünde imzalandığı da ayrıntı olarak aktarıldı. Sözleşmenin dönemin Barcelona Başkanı Joan Gaspart tarafından onaylandığı ve bir ay sonra resmiyete döküldüğü kaydedildi. Messi Barcelona’da altyapı dahil tam 21 sene geçirdi. Bu süreçte Katalan ekibiyle 778 resmi maça çıkan futbolcu 672 gol attı. 16 yaşında A takıma yükselen Messi dört Şampiyonlar Ligi ve 10 LaLiga olmak üzere takımıyla toplam 35 kupa kazanmıştı.

Ne Ronaldo ne Messi en zengin futbolcu FlaminiNe Ronaldo ne Messi en zengin futbolcu Flamini

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.