Arjantin’in yeni Messi’si Guardiola’ya emanet

Pep Guardiola'nın çalıştırdığı Manchester City Arjantin futbolunun yeni Messi'si denen Claudio Echeverri'nin transferi için River Plate ile anlaşmaya vardı.

Spor 2 Ocak 2024
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Claudio Echeverri'ye Arjantin futbolunun yeni Messi'si deniliyor.

İngiltere Premier Lig ve UEFA Şampiyonlar Ligi’nin son şampiyonu Manchester City bir yandan da geleceğe yatırım yapmaya devam ediyor. İtalyan gazeteci Fabrizio Romano’nun haberine göre adı son zamanlarda Real Madrid, Barcelona, Paris Saint-Germain, Juventus, Milan ve Inter gibi Avrupa devleriyle anılan Claudio Echeverri transferi için kulübü River Plate ile anlaşmaya varıldı.

Julian Alvarez formülü

Yapılan anlaşmaya göre Echeverri, Pep Guardiola yönetimindeki İngiliz kulübüyle altı yıllık sözleşme imzalayacak. 18 yaşındaki 10 numara Aralık 2024’e kadar River Plate’de oynamaya devam edecek ve 1 Ocak 2025’te Manchester City’ye katılacak. İngiliz medyası Manchester City’nin bu transfer için yaklaşık 25.4 milyon euro bonservis bedeli ödeyeceğini yazdı. Manchester City iki yıl önce de River Plate’ten 21.4 milyon euro ödeyerek Julian Alvarez’i transfer etmiş, sezon sonuna kadar Arjantin kulübünde kiralık oynamasına olanak tanımıştı.

Messi: İlk tercihim Barcelona'ya dönmektiMessi: İlk tercihim Barcelona’ya dönmekti

Messi de Guardiola ile gençlik dönemini geçirdi

Lionel Messi de gençlik dönemini o yıllarda Barcelona’nın başında olan Pep Guadiola ile geçirmişti. İspanyol çalıştırıcı halen Messi için ‘dünyanın en iyisi’ diyor.

Echeverri geçen ay oynanan 17 Yaş Altı Dünya Kupası’nda yedi maçta görev yapmış ve turnuvayı beş gol, bir asistle tamamlamıştı. River Plate formasıyla bu sezon altı maçta 155 dakika şans bulan futbolcunun bir asisti bulunuyor.

Lionel Messi'nin evliliği ihanet iddiasıyla çatırdıyorLionel Messi’nin evliliği ihanet iddiasıyla çatırdıyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.