İngiltere’de sezonun ilk kupası Arsenal’in

Premier Lig ve FA Cup’ın son şampiyonu Manchester City ile geçen sezonun lig ikincisi Arsenal’ı karşı karşıya getiren Community Shield mücadelesini penaltılar sonunda kazanan Arsenal, sezonun ilk kupasını müzesine götürdü.

Spor 7 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Kupa Arsenal'ın.

İngiltere’de geçen sezon büyük bir dominasyon sergileyen ve kupalara ambargo koyan Manchester City; ligde sezonun büyük bölümünü lider götürdükten sonra yolun sonunu göremeyen Arsenal’la Community Shield için karşılaştı.

Sezonun açılış karşılaşması büyük heyecana sahne oldu. Maça City daha çok topu ayağında tutarak ve rakip kaleye yüklenerek başladı. Ancak Arsenal rakibine net fırsat vermezken Kai Havertz ile net bir fırsatı değerlendiremedi. İkinci yarıda da benzer senaryo devam ederken iki takım birbirine fırsat vermediler. 77. dakikada oyuna sonradan dahil olan Cole Palmer şık bir vuruşlar topu ağlara yolladı ve City 1-0 öne geçti.

Bundan sonra Arsenal daha fazla yüklenmeye başladı ancak net gol fırsatı yaratmak adına bu ataklar işe yaramadı. Yeni kurallar gereği duraklama dakikalarının Dünya Kupası’ndaki gibi olacağı bekleniyordu ve öyle de oldu. Maç 8 dakika uzadı. Uzatma dakikalarında yaşanılan çarpışma sonucu sahaya sağlık ekiplerinin girmesiyle maç daha da uzadı. Arsenal 90+11. dakikada kornerden pozisyona girdi. Sonradan oyuna giren isimlerden Leandro Trossard’ın şutu savunmaya çarptı, kaleci Ortega’yı yanılttı ve ağlara gitti. Böylelikle maç 1-1 beraber bitti. Kazananı penaltı vuruşları belirledi.

Martin Odegaard ilk penaltıda hata yapmadı. Kevin De Bruyne kaçırdı. Trossard skoru 2-0 yaptı. Bernardo Silva ve Saka sırasıyla topu ağlara gönderdi. Ardından Rodri’nin vuruşunu Aaron Ramsdale kurtardı. Portekizli Fabio Vieira topu ağlara yolladı ve Arsenal tarihinde 17. kez Community Shield’ı müzesine götürdü.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.