Premier Lig’de titanların savaşı

Premier Lig’in 33. haftası, şampiyonluk yolunda belki de sezonun en kritik maçına sahne olacak. Maç fazlasıyla lider Arsenal, iki maç eksiğiyle lideri 5 puan geriden takip eden Manchester City’ye konuk olacak.

Spor 26 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Premier Lig'de şampiyonluk için kritik maça Etihad Stadyumu ev sahipliği yapacak.

Dünyanın en güzel ligi midir bilinmez ancak şu an en heyecan verici şampiyonluk çekişmesine sahip ligin Premier Lig olduğu açık. 19 sene sonra ilk şampiyonluğunu kovalayan genç Arsenal, son 5 sezonda 4 kez şampiyonluk sevinci yaşayan Manchester City ile çekişme halinde.

Arsenal kan kaybetti

Uzun süredir Premier Lig’in zirvesinde yer alan Arsenal, son 3 haftada yaşadığı puan kayıplarıyla büyük kan kaybetti. Topçular, önce Liverpool sonra West Ham United deplasmanlarında 2-0 öne geçmesine karşın üstünlüğü koruyamadı ve sahadan 1 puanla ayrıldı. Geçen cuma günü sahasında ligin son sırasındaki Southampton’ı ağırlayan Arsenal, 88 ve 90’da bulduğu gollerle 3-3’lük beraberliğe razı oldu.

Topçular bu maçların tamamını kazansa City deplasmanına 11 puan önde çıkacaktı fakat fark şu an 5 puan ve FA Cup fikstürü nedeniyle hafta sonu lig maçı oynamayan City’nin Arsenal’dan iki maç eksiği bulunuyor.

Arsenal son olarak kendi evinde Southampton ile 3-3 berabere kaldı…

Sakatlıklar can yaktı

Arsenal’ın söz konusu düşüşü yaşamasındaki en büyük sebeplerden biri sakatlıklar. Savunmanın bel kemiği niteliğindeki William Saliba’nın zorlu City deplasmanında sahada olması beklenmiyor. Öte yandan bir diğer önemli savunma parçası ve ilk City maçına 11’de başlayan Takehiro Tomiyasu da sakatlığı nedeniyle sezonu kapamıştı. Zaten tecrübesizliğiyle soru işaretleri yaratan takım, sakatlıklarla beraber iyice yara aldı. Bu yaralar, yol kazalarına sebep oldu ve Pep’in City’si aradaki farkı adım adım kapadı.

Yıllar sonra ortaya çıktı: Wayne Rooney, Alpay Özalan'ı yumruklamışYıllar sonra ortaya çıktı: Wayne Rooney, Alpay Özalan’ı yumruklamış

Haaland her zamanki gibi

Bu akşamki kritik mücadelede Manchester City’nin en büyük silahı her zaman olduğu gibi golcüsü Haaland olacak. Bu sezon şu ana dek toplam 42 maçta 48 gol atan ve 6 asist yapan Norveçli, ligin ilk yarısında Emirates Stadyumu’nda oynanan ve Manchester City’nin 3-1 kazandığı maçta takımının 3. golüne imza atmıştı.

Tek eksik Ake

Arsenal’ın aksine Manchester City önemli maça daha sağlıklı geliyor. Maviler’deki yegane eksik son dönemin formda isimlerinden, sol bekte görev yapan Nathan Ake. Ake, Bayern Münih eşleşmesinin rövanş mücadelesinde sakatlanmıştı. Guardiola, yaptığı açıklamada oyuncusunun sahada olamayacağını belirtti.

152 senelik kupa tarihinde bir ilk: Finalde Manchester derbisi152 senelik kupa tarihinde bir ilk: Finalde Manchester derbisi

City dominasyonu

İki takım arasında oynanan son 7 karşılaşmayı kazanan ekip Manchester City oldu. City, bu maçlarda Arsenal kalesine 17 gol attı ve kalesinde yalnızca 3 gol gördü. Arsenal’ın City’ye karşı son galibiyeti 2020 FA Cup finalinde 2-0’lık skorla gelmişti.

Muhtemel 11’ler

Büyük mücadele öncesi sakatlık yaşayan oyuncular, form durumları ve teknik direktörlerin son maçlardaki tercihleri göz önünde bulundurularak muhtemel 11’ler şu şekilde:

Manchester City: Ederson; Manuel Akanji, Ruben Dias, Aymeric Laporte; John Stones, Rodri; İlkay Gündoğan, Kevin De Bruyne, Bernardo Silva, Jack Grealish, Erling Haaland

Arsenal: Aaron Ramsdale; Ben White, Rob Holding, Gabriel Magalhaes, Oleksandr Zinchenko; Granit Xhaka, Martin Odegaard, Thomas Partey; Bukayo Saka, Gabriel Jesus, Gabriel Martinelli

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.