Yıllar sonra ortaya çıktı: Wayne Rooney, Alpay Özalan’ı yumruklamış

11 Ekim 2003'te oynana Türkiye -İngiltere maçının devre arasında yaşananlarla ilgili masör Rod Thornley'den açıklama geldi: Alpay Özalan, Beckham'a hakaret ederken Wayne Rooney yumrukladı.

Spor 23 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Türkiye- İngiltere maçında yaşananlardan sonra Alpay Özalan'ın Premier Lig kariyeri bitti.

Bundan 20 yıl önce 11 Ekim 2003’te Türkiye, Euro 2004 finallerine katılmak için çok kritik bir maça çıkıyordu. Rakip İngiltere’ydi. Deplasmanda 2-0 biten maçın rövanşını alması durumunda Türkiye, İngiltere’yi geçerek Avrupa Şampiyonası’na katılma hakkı elde edecekti.
Ancak 2 Nisan 2003’te Sunderland’de oynanan ve Türkiye’nin 2-0 kaybettiği maçta açılan bir hesap vardı. İngiltere’nin o dönemki en popüler oyuncusu David Beckham ve şu anda AK Parti’den milletvekili olan Alpay Özalan o maçta birbirine girmişti. O dönem Aston Villa’da oynaya Alpay Özalan olayı şöyle anlatıyordu: “Beckham’a ‘Rahat dur, uslu ol, İstanbul’a geleceksin’ dedim. O burada da daha ısınmaya çıktığımızda çirkinlik yapmaya başladı. Ben yine sabrettim. Seremonide bana, ‘Türkiye’ye geldik, hani ne oldu, görmedik bir hareketini’ diyerek beni iğneledi.”

Alpay Özalan ile David Beckham arasında yaşanan gerginlik hâlâ gündemde.

Kaçan penaltıdan sonra Alpay Özalan’dan hareket

11 Ekim’de Rüştü Saraçoğlu Stadı’nda oynanan maçta Alpay Özalan, 37. dakikada patladı. Bu dakikada İngiltere penaltı kazandı. Topun başına David Beckham geçti. Tam topa vururken ayağı kaydı, penaltı kaçtı. Alpay Özalan belki de Premier Lig kariyerini bitirecek hareketi yaparak Beckham’ın başına gitti. İngiltere kaptanına öfkeli bir şekilde bir şeyler söyledi. Araya Rüştü Rençber girdi, tartışmanın bittiği sanıldı. Ama bu bir yanılgıydı.

İngiltere Milli takım masörü Rod Thornley, Manchester United takımında da çalıştı.

Devre arasında koridorda yaşananlar gün ışığına çıktı: Rooney yumruk atmış

Devre arasında oyuncular soyunma odasına giderken Alpay, Beckham’ın yanına doğru ilerleyip parmağını İngiliz oyuncunun burnuna vurdu. İki takım oyuncuları arasında arbede yaşandı. İşte o arbedede o dönem İngiltere Milli Takımı’nda forma giyen Wayne Rooney’in Alpay Özalan’ı yumrukladığı eski İngiltere masörü Rod Thornley’in açıklamalarıyla ortaya çıktı. Thornley yaşananları şöyle anlattı: “Tünelde kavga patladı. Emile Heskey her şeyin tam ortasındaydı. Türk güvenlik görevlileri iki takımı ayırıyordu. Alpay Özalan, ‘lanet olası pislikler’ derken beyaz bir yuruğun gelip onu devirdiğini gördüm. Vuran kişi Wayne Rooney’di. Her şey birbirini girmişken ikonik hakem Pierluigi Collina delici bakışlarıyla düzeni sağladı. Alpay ve Beckham’a seslenerek her şeyi durdurdu. İki futbolcuyu odasına çağırdı.”
Buraya Wayne Rooney’in gençliğinde boks yaptığını bir not olarak düşelim. Collina, Alpay Özalan ve David Beckham’a meyve ikram etti. İki isme ülkeleri için önemli oyuncular olduğunu söyledi. İkinci yarıya hem Alpay Özalan hem David Beckham sakinleşmiş olarak çıktı. Onlar için yaşananlar bitmişti. Ancak hem İngiltere hem Türkiye basını yaşananları büyütmeye devam edecekti.

Karim Benzema 'son bir dans' diyecek mi?Karim Benzema ‘son bir dans’ diyecek mi?

Premier Lig kariyeri bitti

O dönem Premier Lig’de Aston Villa forması giyen Alpay Özalan, Ocak 2004’de takımdan ayrılarak Güney Kore ekibi Incheon United’ın yolunu tuttu. Alpay Özalan, “Türkiye’de basın öyle şeyler yazdı ki kuklalarım yakılıyormuş, tepki varmış gibi. İngiltere basını bunları alıp yazdı. Ortam gerildi. Sözleşmem de bitiyordu, başkan da Türk basını ve İngiliz basının yazdıkları nedeniyle gönderebileceklerini söyledi. Ben de ayrıldım” diyerek o günleri anlatıyordu.

Alpay Özalan futbol hayatı bittikten sonra siyasete atıldı. Şu an AK Parti milletvekili.

David Beckham, Alpay Özalan’ı mahcup etti

Alpay Özalan ile o dönem Real Madrid forması giyen David Beckham bir gün Londra’da havalimanında karşılaştı. Beckham Madrid’e Alpay Özalan İstanbul’a gidiyordu. Gazeteciler Alpay Özalan’ın yanına gelip ‘Beckham’ın yanına gidecek misin?’ diye sordu. Alpay Özalan teklifi reddetti. Özalan sonra yaşananları şöyle anlattı: “Beckham’a da teklif edilmiş o geldi. Beni mahcup etti. Hatta orada bana, ‘Ben olayların bu kadar büyüyeceğini tahmin etmiyordum. Futbol sahada kalır. Sana bundan sonraki hayatında başarılar dilerim’ dedi. Utandım. Aramızda hiçbir kırgınlık yok, çok da iyiyiz.”

Franco kimin babasını kesti?Franco kimin babasını kesti?

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.