Arteta zincirin eksik halkasını tamamladı: 24’te 24!

Arsenal menajeri Mikel Arteta, takımının Manchester City'yi 1-0 mağlup etmesinin ardından Premier Lig'de karşılaştığı 24 takımın tamamını mağlup etti. Arteta, Aralık 2019'dan bu yana Arsenal'ı çalıştırıyor.

Spor 10 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Arsenal'da Mikel Arteta eksik halkayı tamamladı.

Arsenal, Arsene Wenger sonrası geçiş dönemini Unai Emery ile atlatmak istedi. Ancak İspanyol teknik direktörle kimya uyuşmadı ve 2. sezonunun yarısı bitmeden yollar ayrıldı. Emery sonrasında Arsenal, geçmişte 5 sezon formasını giyen ve 2016’dan itibaren Pep Guardiola’nın ekibinde yardımcı olarak çalışan Mikel Arteta ile anlaştı. Arteta ve Arsenal ilk dönemde zorlu günler yaşadı. Takım ilk iki sezonun sonunda istediği yerde değildi. Ancak 2021-22 sezonuyla başlayan toparlanma süreci geçen sezon beklenmedik şekilde takımın kendisini şampiyonluk yarışının içinde bulmasıyla sonuçlandı. Arsenal uzun süre lider kaldığı sezonu Manchester City’nin arkasında bitirdi.

2023-24 sezonuna Declan Rice, Kai Havertz, Jurrien Timber gibi maliyeti yüksek transferlerle başlayan ekip Community Shield maçında penaltılar sonucunda Manchester City’yi geçti ve müzesine kupa götürerek yola çıktı. Tottenham ve Fulham gibi ekiplerle iç sahada beraberlik alan Arsenal, 8. haftada şampiyonluk yarışındaki rakibi Manchester City’yi konuk etti. Topçular, 2015’ten bu yana yenemedikleri rakibine 12 maçtır kaybediyordu. Beraberlik dahi Arsenal adına City karşısında bir gelişimin işareti olacakken bir türlü şeytanın bacağı kırılamamıştı. Öte yandan City Aralık 2018’den bu yana Premier Lig’de iki maç üst üste yenilmemiş ve geçen hafta Wolverhampton’a kaybederek Arsenal karşısına geliyordu. Sonuç olarak maç öncesi istatistiklerde ibre City ve Guardiola’dan yanaydı.

Premier Lig’in zirvesinde Topçu akını: City üst üste 2. kez yıkıldıPremier Lig’in zirvesinde Topçu akını: City üst üste 2. kez yıkıldı

Mikel Arteta ve Pep Guardiola birbirini fazlasıyla yakından tanıyan iki teknik direktör olarak maça çıktılar. Bu tanıdıklık maçın kısır geçmesine sebep oldu. Taktiksel mücadeleye sahne olan karşılaşmada iki ekip de orta sahada birbirini bunalttı. Arsenal, yalnızca 4 şut imkanı verdiği rakibine karşı galibiyet golünü 87. dakikada Gabriel Martinelli’nin ayağından buldu.

Bu golle beraber stadyum yıkılırken Arsenal da şeytanın bacağını kırdı. City’yi mağlup eden ekip Tottenham’la beraber 20 puanla zirveye yerleşti.

Bu galibiyet Arteta adına da önemli bir eşik anlamına geldi. İspanyol menajer takımının başında karşılaştığı tüm Premier Lig takımlarını mağlup etti. 24 takımla karşı karşıya gelen Arteta bu ekipler içinde bir tek Manchester City’ye karşı kazanamamıştı. Mikel Arteta yönetimindeki Arsenal daha önce City ile Premier Lig’de 7 maçta karşılaştı ve tamamında mağlup oldu. Bu maçlarda kalesinde 19 gol gördü ve 3 gol atabildi. Kuzey Londra ekibi aldığı galibiyetle bu talihi tersine çevirdi ve Mikel yönetiminde City’yi yendi. Mikel Arteta an itibarıyla ligde bulunan takımlardan Luton Town hariç 19 takımı da mağlup etmişti. An itibarıyla Championship’te mücadele eden ekiplerden Leicester City, Leeds United, Norwich City, Southampton ve Watford da Arteta mağlup edilen takımlar olmuştu.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.