Manchester United, Maguire’ın ayrılığı için 10 milyon sterlin ödeyebilir

Premier Lig ekiplerinden Manchester United’ın performansıyla tartışma konusu olan savunmacısı Harry Maguire bu yaz takımdan ayrılabilir. Kırmızı Şeytanlar, ayrılık senaryosunda üstüne 10 milyon sterlin gibi bir ücret ödemek zorunda kalabilir.

Spor 2 Haziran 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Maguire'ın ayrılığı, Manchester'a pahalıya patlayabilir.

Harry Maguire, İngiliz futbolunun son yıllardaki en tartışılan aktörlerinden biri. Merkez savunma oyuncusu 2019’da Leicester City’den Manchester United’a 80 milyon sterline transfer olmuştu. Bu bedel o dönem için bir savunma oyuncusuna harcanan en yüksek ücretti.

Harry, Manchester’da da haftalık 190 bin sterlin kazanıyordu. 6 senelik sözleşmesi bulunan oyuncu, Manchester City’ye karşı oynanacak FA Cup finaliyle beraber United’la 4 sezonu geride bırakacak. Performansı ve harcanan paranın karşılığını verip veremediği geldiği günden beri tartışma konusu olan oyuncu için Daily Mail’den bir iddia ortaya atıldı. Buna göre United, oyuncunun bu yaz takımdan ayrılması için üstüne para verebilir.

UEFA Avrupa Ligi'nin Sefiri Sevilla, 7. kez şampiyon!UEFA Avrupa Ligi’nin Sefiri Sevilla, 7. kez şampiyon!

80 milyon sterline alınan yıldızın şu anki değeri 30 milyona düşmüş durumda. 190 bin sterlinlik haftalık ücret ise yaşını alan ve performansı tartışma konusu olan isim için hangi takıma giderse gitsin fazla. Bir sonraki takımında bu ücretin yarısını alması muhtemel ismin kontratındaki kalan para yaklaşık 10 milyon sterline denk gelecek. Bu ücretin olası transfer senaryosunda United’ın cebinden çıkması gerekiyor.

Bu sezon tüm kulvarlarda 61 maça çıkan United’da Maguire, 16 kez 11’de forma şansı bulabildi. Hollandalı menajer Erik ten Hag, onun yerine genelde Lisandro Martinez, Raphael Varane, Victor Lindelöf gibi oyuncuları tercih etti. Maguire’ın bu durumu, İngiliz Milli Takımının başındaki Gareth Southgate’e sorulduğunda o da bu halin böyle devam edemeyeceğini, oyuncunun milli takımda düzenli forma şansı bulabilmesi için kulüp takımında istikrar yakalaması gerektiğini ifade etmişti.

Manchester United'a golcüsünden kötü haberManchester United’a golcüsünden kötü haber

Yaz hamlelerine Diogo Dalot ile sözleşme yenileyerek başlayan United’da İspanyol kaleci David De Gea ile de sözleşme yenilenmesi bekleniyor. Manchester’ın sözleşmesinde son 2 seneye giren Maguire hakkında nasıl bir politika izleyeceği, takımın transfer yoluna ışık tutacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.