Mahrez atıyor, Manchester City finale koşuyor

FA Cup yarı final mücadelesinde Manchester City ve Sheffield United Wembley Stadyumu’nda karşı karşıya geldi. Maça damgasını vuran isim Cezayirli yıldız Riyad Mahrez olurken Manchester City finale çıktı.

Spor 23 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Pep Guardiola’nın makinesi Manchester City için parola belli: Treble. Manchester City, Arsenal’ın yaşadığı puan kaybından sonra Premier Lig’de gizli lider konumuna geçti. Maviler, iki maç eksikle Arsenal’ın 5 puan gerisinde. City, Şampiyonlar Ligi’nde de yoluna yarı finalde devam ediyor ve oradaki rakipleri son şampiyon Real Madrid. Pep’in öğrencilerinin elindeki üçüncü hedef ise FA Cup.

İşte bu hedef için son iki adımı Manchester City ilk adımı atmak için dün Sheffield United karşısına çıktı. Manchester’ın Sheffield kilidini kırması görece uzun sürdü. Bernardo Silva’nın düşürülmesinin ardından 43. dakikada penaltı vuruşu için topun başına geçen Riyad Mahrez hata yapmadı ve City soyunma odasına 1-0 önde girdi. İkinci devrede topa hakim oyununu sürdüren Manchester City, 61 ve 66’da yine Riyad Mahrez’le farkı artırdı.

Bu goller maçın sonucunu belirledi ve City, 3-0’la beraber Wembley yolculuğunu sürdürdü. Maviler, FA Cup finaline kadar gol yemeden geldiler ve 1966 Everton’dan sonra bu başarıyı tekrar etmeyi başaran ikinci takım oldular.

FA Cup yarı finalinde diğer karşılaşma olan Brighton – Manchester United mücadelesi bugün 18.30’da oynanacak. Maçın galibi finalde Manchester City’nin rakibi olacak. Kupada final için planlanan tarih ise 3 Haziran.

Banka içinde paralel banka kurdu, Fatih Terim dahil futbol dünyasını 80 milyon dolar dolandırdıBanka içinde paralel banka kurdu, Fatih Terim dahil futbol dünyasını 80 milyon dolar dolandırdı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.