Ne Ronaldo ne Messi en zengin futbolcu Flamini

Arsenal ve Milan gibi dünya devlerinin formasını terleten Mathieu Flamini'nin bundan 15 sene önce kurduğu biyokimya şirketi 24.2 milyar euro'dan fazla servete ulaştı.

Spor 27 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Matthieu Flamini, biyokimya şirketiyle beraber milyarder oldu.

Mathieu Flamini Fransız futbolunun 21. yüzyılda yetiştirdiği önemli isimlerden biri olarak dikkat çekti. Fransız futbolu denince akla gelen ilk isimlerden Arsene Wenger’in Arsenal’ine 2004’te transfer olan Flamini 2008’e kadar burada oynadı. 2008-2013 arası bir diğer dünya devi Milan’da forma giyen yıldız daha sonra döndüğü Arsenal’da 3 sene daha forma giydi. Flamini 2016’dan sonra sırasıyla Crystal Palace ve Getafe’de forma giydikten sonra aktif futbol yaşantısına nokta koydu.

Flamini futbol sonrası yaşantısına pek çokları gibi teknik direktör veya antrenör olarak devam etmedi. Çünkü 2008 senesinde Milan’dayken çocukluk arkadaşı Pasquale Granata ile birlikte eşit ortalıkla kurduğu GF Biochemicals adında bir şirketleri vardı. Enerji endüstirisinde önemli atılımlar yapan şirket yıllar içinde büyüdü ve 24.2 milyar euro değere ulaştı. Flamini şirketin yüzde 50 sahibi olarak Cristiano Ronaldo’nun gelirinden yaklaşık 20 katı servete sahip.

Başarısızlığın ödülsüz kalmadığı kulüp: Milano, Messina'nın sözleşmesini uzattıBaşarısızlığın ödülsüz kalmadığı kulüp: Milano, Messina’nın sözleşmesini uzattı

Söz konusu şirket odun ve mısır atıklarından sentetatik yağ ikamesi olan levulinik asit üretme umuduyla araştımalara bulundu. Araştırma, deneme, altyapı ve çalışanları için milyonlarca dolarlık yatırım yapıldı. Şirket 2015 yılında ilaç, plastik, kozmetik ve pek çok ürünün üretiminde petrolün yerine kullanılabilen asidi seri olarak üretebilen gezegendeki ilk şirket oldu.

Flamini konuyla alakalı “Biz öncüyüz. Yeni bir pazar açıyoruz. Bu potansiyel olarak 25 milyar euro değerinde bir pazar. Çocukken iki büyük tutkum futbol ve istikrardı. Marsilya’da deniz kenarında büyürken denizdeki plastikler ve kimyasal kirlilikle ilgili çevre sorunlarının farkındaydım” dedi.

Milan nazar çıkardı.. Dört hafta sonra üç puanMilan nazar çıkardı.. Dört hafta sonra üç puan

Flamini şirketi kurduktan sonra ilk 5 yıl takım arkadaşlarından ailesinden ve arkadaşlarından şirketi gizli tuttuğunu açıkladı. Fransız “Antrenman sahasına takım elbiseyle gitmek zorunda kalırdım. Takım arkadaşlarımın her biri rahat giyinirlerdi ve bana giyimimle ilgili şaka yaparlardı” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.