Neymar: Sevseniz de sevmeseniz de kalıyorum

PSG'nin Brezilyalı yıldız hücum oyuncusu Neymar, gelecek sezon taraftarın bakış açısı ne olursa olsun takımda kalacağını açıkladı.

Spor 21 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Neymar PSG'de devam diyor.

Brezilyalı dünya yıldızı Neymar, ülkesindeki yayıncı Casimiro’ya açıklamalarda bulundu. Neymar, kariyeriyle alakalı çarpıcı sözlere imza attığı açıklamalarından Dünya Kupası’ndan elendikten sonra neredeyse milli takımı bırakma noktasına geldiğini belirtti: “Dünya Kupası’ndan sonra dönmemeyi düşündüm. Fakat sonra kararımı gözden geçirdim. Çünkü çok hırslıyım. Tekrar düşündüm. Dünya Kupası’ndan sonra yaşadığım acının üzerine gitmek istemedim ancak ailemin ne kadar üzüldüğünü gördüm bu da büyük bir yük oluşturdu” dedi.

Brezilya, 2022 Katar’da çeyrek final aşamasında karşı karşıya geldiği Hırvatistan’a penaltı atışları sonucunda elendi. Neymar, normal süresi 0-0 biten mücadelenin uzatma bölümünde takımını 1-0 öne geçirmiş ancak Brezilya üstünlüğünü koruyamamıştı. Hırvatlar 2018’deki finalin ardından 2022’de de turnuva favorilerinden Brezilya’yı geride bırakarak yarı final aşamasına geçmeyi başarmıştı.

Cristiano Ronaldo: Suudi Pro Ligi, 1 yıl içinde Türkiye ve Hollanda ligini geçerCristiano Ronaldo: Suudi Pro Ligi, 1 yıl içinde Türkiye ve Hollanda ligini geçer

“Beş gün ağladım”

Neymar, söz konusu dramatik yenilginin ardından yaşadıklarını şöyle anlattı: “Beş gün aralıksız ağladım. Çok acıttı. Hayalinizin bu şekilde ellerinizden kayıp gitmesi çok acı. Gol atmamayı ve 0-0 penaltılara gidip yenilmeyi dahi gol attığım maçta kaybetmeye tercih edebilirdim.”

Brezilyalı bu elenmenin hayatının en kötü anı olduğunu da açıkladı ve şunları söyledi: “Hayatımın en kötü anıydı. Resmen cenaze gibiydi. Bir tarafta biri ağlıyor diğer tarafta başka biri ağlıyor. Çok kötüydü, atmosfer bir daha yaşamak istemeyeceğim gibiydi.”

Neymar, turnuvanın açılışında yaşadığı sakatlık hakkındaysa “Hayatımın en kötü haftalarından biriydi. Herkes bilmez ancak sakatlığımın yanında ağır şekilde hastaydım. Tüm gün yatakta yatıyor ve uyuyordum. İlk gün akşam 22.30’a kadar bacağımdan tedavi gördüm, bu süreçte Marquinhos yanımdaydı” dedi.

Messi ve Busquets bereketiyle geldiMessi ve Busquets bereketiyle geldi

Macera Paris’te sürecek

Neymar, şubat ayında yaşadığı sakatlığın ardından tedavi görmeye devam ediyor. Brezilyalının yeni sezona takımıyla beraber sağlıklı şekilde başlaması bekleniyor. Neymar yaklaşan yeni sezonla alakalı olarak “Bu sezon PSG’de oynamayı planlıyorum, Paris’le bir sözleşmem var. Şu ana kadar bana kimse bir şey söylemedi. Her ne kadar taraftarlarla aramda bir alakam olmasa da sakinim. Beni sevseler de sevmeseler de seneye orada olacağım” dedi. Neymar erkek çocuğu olsa ona ne isim koyacağı sorusuna ise “Messi… Lionel” cevabını vererek hem Barcelona hem PSG’den eski takım arkadaşına olduğu bağlılığı bir kez daha gösterdi.

Neymar, 2017 yazında 222 milyon Euro karşılığında Paris ekibinin yolunu tutmuş ve futbol tarihinin en pahalı oyuncusu olmuştu. Brezilyalı, Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yolunda önderlik etmesi beklenen takımıyla bu hedefin yıllar yılı uzağında kaldı. PSG sadece 2020 senesinde finale çıktı ve Bayern Münih’e kaybetti. Neymar, geçen sezon son 16’da yine Bayern’e elenilmesinin ardından taraftarın yoğun protestosuna maruz kalan futbolculardan biri olmuştu. Lionel Messi’nin ayrılık söylentiler ayyuka çıktıktan sonra yıldız oyuncuyu sahaya çıktığında yuhalayan taraftar, sakatlığı nedeniyle sahaya çıkamayan Neymar’ın evinin önüne giderek süper yıldızı protesto etmişlerdi. Neymar geçen sezon toplam 29 maçta forma giymiş ve bu maçlarda 18 gol atıp 17 asist yapmıştı.

Lionel Messi'den 60 milyon dolarlık imzaLionel Messi’den 60 milyon dolarlık imza

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.