10 kişi PSG Lorient’e direnemiyor, Cengiz’in açtığı kilitle Marsilya farkı kapıyor!

Lider PSG, konuk ettiği Lorient’e karşı 20. dakikada 10 kişi kaldı ve şampiyonluk yolunda kritik bir kayıp yaşadı.

Spor 1 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Lorient 10 kişi PSG'ye acımadı.

Ligue 1’de 75 puanla zirvede olan PSG, haftaya en yakın rakibi Marsilya’nın 8 puan önünde başladı. PSG, evindeki Lorient maçına bu avantajı koruma amacıyla çıktı. Ancak maçta açılışı yapan konuk ekip oldu. Enzo Le Fee 15. dakikada takımını öne geçirdi. PSG bu golden 5 dakika sonra Achraf Hakimi’nin ikinci sarı karttan kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kaldı. Ancak toparlanan ev sahibi 29’da Kylian Mbappe’yle maça dengeyi getirdi. Eksik olmanın dezavantajını hisseden PSG, devreye kadar bu skoru koruyamadı ve 39’da Darlin Yongwa Lorient’i tekrar öne geçirdi. Devre 1-2 bitti. İkinci yarıda rakibine gol imkanı vermeyen Lorient’in ağlara giden bir topu VAR gerekçesiyle tabelada değer kazanmadı. Fakat Bamba Dieng 88’de golü attı ve takımını rahatlattı. Lorient zorlu deplasmandan aldığı galibiyetle puanını 48’e yükseltti. PSG ise 75 puanda kaldı.

Şampiyonluk matematiksel olarak mümkün, peki ya geometrik olarak?Şampiyonluk matematiksel olarak mümkün, peki ya geometrik olarak?

Marsilya’da Cengiz Ünder’le 2 dakikada 3 puan kazandı

PSG’yi takibini sürdüren Marsilya, rakibinin kaybetmesiyle beraber evindeki Auxerre maçına farkı 5 puana indirmek için çıktı. Marsilya, ilk yarıyı Birama Toure’nin 33. dakikada attığı golle 1-0 geride kapadı. İkinci yarıda topa daha fazla sahip olan ve sürekli rakip kaleyi deneyen Marsilya’nın kilidi kırması 75’i buldu. 75’te Cengiz Ünder sahneye çıktı ve skora denge geldi. İki dakika sonraysa Alexis Sanchez skoru 2-1’e getiren golü attı. Marsilya bu sonuçla puanını 70’e çıkardı ve haftayı ikinci sırada bitirmeyi garantiledi.

Ligue 1’de günün diğer sonuçları:

Monaco – Montpellier 0-4

Clermont – Reims 1-0

Rennes – Angers 4-2

Troyes – Nice 0-1

İstanbul 2005'ten 2023'e! Cafu ile Gerard'ın yolu yine Türkiye'ye düştüİstanbul 2005’ten 2023’e! Cafu ile Gerard’ın yolu yine Türkiye’ye düştü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.