Marsilyalı taraftarlar otobüsü taşladı, teknik direktör yaralandı, maç ertelendi…

Marsilya taraftarları, deplasmana gelen Lyon takım otobüsünün camlarını taşlayarak kırdı. Yapılan saldırıda Lyon’un teknik direktörü Fabio Grosso yaralandı. Mücadele ileri bir tarihe ertelendi.

Spor 30 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Lyon Veledrome'da oynamak istemiyor.

Fransa Ligue 1’in 10. haftasında Marsilya ile Lyon arasındaki dev maç başlayamadı. Marsilyalı taraftarlar, Orange Veldrome deplasmanına gelen Lyon otobüsünü taşladılar. Yaşanan saldırıda Lyon Teknik Direktörü Fabio Grosso ile yardımcısı Raffaele Longo yaralandı. Fransa Futbol Federasyonu maçı ileri bir tarihe ertelediğini açıkladı.

Grosso’ya isabet eden maddeler İtalyan teknik direktörün suratında kanamalara sebep oldu. Doktorlar hızlı bir şekilde 45 yaşındaki teknik direktörün tedavisine başladı.

PSG son anda 3 puana

Fransa Ligue 1’in 10. haftasında Paris Saint-Germain zorlu Brest deplasmanına konuk oldu. PSG mücadeleye hızlı başladı. 16. dakikada Paris’in 17 yaşındaki orta saha oyuncusu Zaire Emery’nin attığı harika golle 1-0 öne geçti. Ardından Fransız süper yıldız Kylian Mbappe 28. dakikada farkı 2’ye çıkarttı. Brest’te Steve Mounie 44. dakikada farkı bire indiren golü attı. Karşılaşmanın ilk yarısı konuk ekip PSG’nin 2-1’lik üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci yarıya hızlı başlayan ev sahibi 52. dakikada Jeremy Le Douaron ile eşitliği yakaladı. PSG son anlarda penaltı kazandı. Penaltıyı kullanmak için topun başına geçen Mbappe kaçırsa da önüne seken topu tamamladı ve skoru tayin eden golü attı.

Bu sonucun ardından PSG, 21 puanla ikinciliğe yükseldi. Brest 15 puanla altıncı sırada kaldı.

PSG, ligde gelecek hafta sahasında Montpelliler’i konuk edecek. Brest, Monaco deplasmanına gidecek.

Ligue 1’de günün diğer sonuçları:

Lille-Monaco 2-0

Metz-Le Havre 0-0

Montpellier-Toulouse 3-0

Rennes-Strasbourg 1-1

Marsilya-Lyon (Ertelendi)

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.