Süper Lig’den Afrika’ya gidenler belli oldu: Premier Lig’deki Altay’a gün doğdu

Spor 29 Aralık 2023
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Kamerun Milli Takımı kadrosu açıklandı, Onana da kadroda yer aldı.

Fildişi Sahili’nin ev sahipliğinde düzenlenecek Afrika Uluslar Kupası 13 Ocak akşamı başlayacak. Turnuvada grup birincileri ve ikincileri ile altı gruptaki en iyi 4 üçüncü takım son 16 turuna kalmaya hak kazanacak. Final maçının 11 Şubat akşamı oynanacağı turnuvada Avrupa’nın önemli liglerindeki önemli takımlarından yıldızlar da boy gösterecek. Haliyle Süper Lig takımlarından da turnuvaya katılacak oyuncular dikkat çekiyor. Özellikle sezon başında Beşiktaş’ın transferlerinde Afrikalı futbolculara ağırlık vermesi eleştirilmişti. Zira kadro ocak-şubat ayları arasında turnuvaya gidecek oyuncular kaynaklı olarak atıl kalacaktı. Hatta son basın toplantısında sportif direktör Samet Aybaba da duruma dikkat çekip kadronun yalnızca 13 kişi kaldığını açıkladı.

Turnuvada mücadele edecek ekiplerin kadroları yavaş yavaş açıklanıyor. Bununla beraber Süper Lig’den hangi futbolcuların turnuvada yer alacağı da netleşiyor. Kamerun Milli Takımı’nda Beşiktaş’ta forma giyen Vincent Aboubakar, Samsunspor’dan Olivier Ntcham ve Sivasspor’dan Clinton N’Jie, Afrika Uluslar Kupası kadrosunda yer aldı. Öte yandan Manchester United’ın kalecisi Andre Onana da kadroya çağrıldı. Bununla birlikte İngiliz ekibinde forma şansı bekleyen eski Fenerbahçe kalecisi Altay Bayındır’ın eline kendini kanıtlama fırsatı geçti. Kamerun’un turnuvaya devam ettiği süreçte birinci kalecisinden yoksun kalacak Erik Ten Hag’ın Altay’a şans vermesi bekleniyor. United turnuva sürecinde Premier Lig’de Tottenham, Wolverhampton Wanderers, West Ham United ve Aston Villa ile karşılaşacak.

Samet Aybaba: Bu takımın patronu benimSamet Aybaba: Bu takımın patronu benim

Kayserispor’la sözleşmesini hafta içi tek taraflı fesheden Olivier Kemen ve sezon başında Suudi Arabistan temsilcisi Damac’a transfer olan Beşiktaş’ın eski futbolcusu Georges-Kevin Nkoudou da kadroda yer aldı.

Öte yandan Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nin kadrosu da duyuruldu. Beşiktaş’ın defans futbolcusu Arthur Masuaku ve Galatasaray’ın forveti Cedric Bakambu, Demokratik Kongo Cumhuriyeti milli futbol takımının geniş kadrosunda yer aldı. Masuaku ve Bakambu’nun da formasını giyeceği takım, 17 Ocak’ta Zambiya, 21 Ocak’ta Fas ve son olarak 24 Ocak’ta Tanzanya ile karşılaşacak.

Diğer yandan Fas Milli Takımı da kadrosunu duyurdu. Geçtiğimiz Dünya Kupası’nda yarı finale kadar yükselerek ses getiren ekip kupada da iddialı olmak istiyor. Bu takımda da Galatasaray’ın yıldız kanat oyuncusu Hakim Ziyech yer alıyor. Ev sahibi Fildişi Sahili’nin kadrosundaysa Max Gradel ve Nicolas Pepe yer alırken Beşiktaş’tan Eric Bailly ve Galatasaray’dan Wilfried Zaha yer almadı.

Galatasaray İletişim Direktörü ile gazetecinin tehdit polemiğiGalatasaray İletişim Direktörü ile gazetecinin tehdit polemiği

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.